Sport

Slavlje u Pločama: ‘Malene’ su opet Prva liga!

Rukometašice Dalmatinke iz Ploča prošetale su se Drugom ligom i ekspresno se vratile u prvoligaško društvo. Ovo je četvrti put od samostalnosti Lijepe naše da “Malene” ulaze u elitno društvo. Prvi put su to uspjele 1994. godine i zadržale se tri sezone, to su ponovile 2010. te treći put ušle 2014. nakon samo sezone igranja Druge lige.

Najveći uspjeh ostvarile su u prvoj sezoni natjecanja u elitnom razredu kad su zauzele šesto mjesto, dok su u Kupu Hrvatske 2012. bile treće kad su u Final fouru u Koprivnici izgubile u polufinalu od Podravke, a za treće mjesto dobile Zamet.

Trener Ivan Jerković je od 2005. do 2010. godine bio trener kadetske reprezentacije, od 2012. do 2014. pomoćnik izbornika seniorske reprezentacije Zlatka Canjuge, a od 2012. je izbornik kadetkinja rođenih 1998. i mlađih.


Ove sezone samo u dvije utakmice nisu slavile. Uspjeh Dalmatinke izborile su vratarke Andrijana Vlatka Jelčić, Magdalena Bakula, Petra Marinović i Klara Ana Šešelj te Anđela Marinović, Klara Erceg, Sara Tomašević, Mihaela Škorput, Anamarija Nikolac, Marija Radoš, Klara Arar, Ana Stanković, Josipa Čarić, Nikolina Žderić, Ema Barbir, Antonija Šimić, Lucija Ivičević, Magdalena Žderić, Lucija Cvijanović, Matea Krilić, Iva Žderić, Josipa Oršulić. Pomoćnik Ivana Jerkovića je Antonio Šešelj.

U posljednjoj utakmici sezone Dalmatinka je u svojoj dvorani nadigrala Zadar s 35:23 (20:8). Anđela Marinović je postigla 6, Lucija Ivičević 5, Klara Arar, Sara Tomašević, Antonija Šimić, Marija Radoš i Matea Krilić po 3, Nikolina Žderić, Ema Barbir, Iva Žderić i Klara Erceg po 2 te Josipa Čarić 1 pogodak. Adrijana Vlatka Jelčić je imala 10, a Petra Marinović 1 obranu.

– Čestitam cijeloj ekipi, ovim krasnim djevojkama, koje su ispunile obećanje. Zahvaljujem stručnom stožeru na čelu s Ivanom Jerkovićem na izvrsnom radu te bih poželio nove uspjehe. Hvala svim sponzorima, koji su prepoznali naš rad počevši od gradonačelnika Ploča, čitavog Grada i Županije, zatim Prvog plinarskog društva te direktora Luke Ploče, gdje su nam vrata uvijek bila otvorena. Hvala im – istaknuo je Zdenko Mateljak, predsjednik Dalmatinke.

Tekst: Branko Kulidžan
Foto: Denis Jerković / EPH
www.dubrovacki.hr

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci