Sport

SJEĆANJA: Neretvanska dolina je 1994. dobila dva prvoligaša

Neretvanska dolina 1994.godine dobila je dva prvoligaša, Neretvu u nogometu i Dalmacija Interšped, sada Dalmatinka, u ženskom rukometu.

Evo, kratko podsjećanje na to vrijeme uz tekstove iz Sportskih novosti.

Neretva je u 2.kolu osvojila prvi prvoligaški bod protiv Rijeke. Bilo je 0:0 u Metkoviću, a u sastavu su bila i tri Pločana: Ivica Šestan, Robert Rebac i Ante Marinović. Igrač utakmice bio je današnji pomoćni trener Mate Borovac Peca, Neretva je sada u 3 HNL jug.


Dalmatinka je te godine bila prvak 1 B lige jug i po prvi puta postala prvoligaš pod vodstvom trenera Ante Jerkovića. Za taj premijerni nastup u 1 HRL dobro su se pojačali i na kraju ostali prvoligaš, i sada su u prvom razredu hrvatskog ženskog rukometa.

Susrete Neretve iz Metkovića tada sam prenosio za Hrvatski radio, a prvi sportski prijenos na RPP-u bio je te godine iz Siska gdje je gostovala Dalmatinka.

Malo prisjećanje..(jv)

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci