Sport

ŠIRINA KADRA I FIZČKA SPREMA FORTE JADRANAŠA

Jadranaši su uspješno apsolvirali županijski derbi u Dubrovniku. Upisali su šestu pobjedu i učvrstili drugo mjesto na tablici.

Nije bilo lako, ali kada je i gdje na gostovanjima jednostavno. Uz motivirane goškovce za protivnika su imali i ne baš dobar travnjak igrališta na Lapadu. Do pobjede su došli u samoj završnici susreta pogotkom Marka Musulina, uz Marija Marića, vodećeg strijelca trećeligaškog juga.

Dakle, isplatila se upornost, ustrajnost i odlučnost plavih s ušća Neretve. Nisu padali u tempu igre koji su držali od početka do kraja. To je jedan od detalja koji je bio odlučujući u ovom nadmetanju. Istaknut će to trener Marin Oršulić odmah po završetku susreta, a ponovit će to i jedan od kapetana Stipe Nikolac.


Naime, nakon 1:1 u prvom dijelu susreta, nastavak je protekao u igri čije su konce držali Pločani. Zamjenama, odnosno ulaskom u igru Stipe Nikolca, Dina Primorca i Antonija Raguža, te na kraju i Stanka Antunovića učenici trenera Oršulića držali su zadani ritam, koji očito fizički slabije spremni domaćini nisu mogli pratiti. Kako se bližio kraj susreta, tako su plavi, ovoga puta bijeli, bili bliže punom plijenu. Bingo je stigao u 87.minuti, pa su tri boda stigla zasluženo na Jadranovo.

Dobar uvod u ono što slijedi, nadmetanje s kvalitetnim i razbuđenim Primorcem iz Biograda. (jv)

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci