Sport

Sinovčić peti na 100 leđno: Ovo je trebalo doživjeti

Hrvatski plivač i član vaterpolo kluba Gradac Dino Sinovčić osvojio je peto mjesto na 100 metara leđno u svojoj kategoriji tjelesnih oštećenja na paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Sinovčić je isplivao rezultat 1:14.49 što je njegov novi osobni rekord. Dosadašnje najbolje vrijeme popravio je za 49 stotinki sekunde.

Zadovoljan sam utrkom jer je plan bio isplivati osobni rekord, a to sam uspio, kazao je 24-godišnji plivač splitskog kluba Cipal koji je u kvalifikcijama također zauzeo peto mjesto.


Sinovčić nakon utrke nije skrivao oduševljenje atmosferom u dvorani Aqatico Olimpico. Atmosfera je bila stvarno sjajna. Ovo je prvi put da sam čuo navijanje s tribina. Ovo je stvarno trebalo doživjeti, kazao je mladi Splićanin.

Zlatnu medalju je iznenađujuće osvojio Ukrajinac Jevgeni Bogodaiko s rezultatom 1:10.55 ispred svjetskog rekordera Britanca Jonathana Foxa (1:10.78) i Brazilca Itala Pereire (1:12.48).

Ovo je stvarno iznenađenje jer je Fox nedavno postavio svjetski rekord, dodao je Sinovčić koji je student druge godine na Kineziološkom fakultetu u Splitu, a normu za Rio de Janeiro ostvario je svjetskom prvenstvu u Glasgowu 2015. godine. Do sada je najbolji rezultat ostvario na EP-u u Rejkyaviku 2009. godine kada je bio treći.

Do kraja POI očekuju ga još dvije discipline – 200m mješovito i 400m slobodno.

 

Tekst i foto: www.hrt.hr