Sport

SIGURNI I UVJERLJIVI JADRANAŠI: Lider prvenstva suvereno kroz Otok

Nogometaši pločanskog trećeligaša suvereno su odradili gostovanje u Otoku. Bio je to susret 10.kola, a konačni rezultat je OSK – Jadran LP 2:5 (2:3).

Ovom važnom gostujućom pobjedom jadranaši su zadržali vodeću poziciju na tablici, te se potvrdili kao najefikasnija momčad natjecanja.

Sve je bilo u znaku plavih, ovoga puta bijelih, s ušća Neretve. U ranoj fazi susreta stekli su prednost, domaćini su smanjili zaostatak na jedan pogodak do odlaska na veliki odmor. Abel Kalfić, Martin Musulin i Anđelo Kordić pogađali su za momčad trenera Marina Oršulića u prvom poluvremenu.


Nastavak su Pločani odigrali mudro, kontrolirali su zbivanja na travnjaku igrališta ŠC Gola brda, prepustili domaćinu inicijativu, posjed lopte.

Međutim, oskovci nisu niti jedanput ozbiljnije zaprijetili Topiću, stizali bi do 20-ak metara i tu bivali zaustavljani. S druge strane Jadranaši su prijetili kombinacijama na širokom dijelu terena, a od nekoliko prilika uspješni su bili u završnici Giorgos Theodosiou i Antonio Raguž.

Dakle, pet različitih strijelaca za osmu pobjedu i mirno očekivanje sljedeća dva domaća nastupa, kada u Ploče stižu Neretva, pa Uskok.

– Odlično, fenomenalno odigrano na strani, najbolje do sada u gostima. Kontrolirali smo sve na travnjaku, pametno i odgovorno u svim segmentima igre. Čestitke momcima – zadovoljno će trener Marin Oršulić prije samog ulaska u autobus na povratku kući. (jv)