Sport

SEZONA ZA PAMĆENJE: Dalmatinke zaključile godinu na visokom trećem mjestu u Hrvatskoj!

Dalmatinke slave u Čakovcu 30.10.21.

Ranije od ostalih su rukometašice Dalmatinke okončale ovogodišnje nastupe u prvoligaškoj konkurenciji. Nakon 11 nastupa, uz sedam pobjeda i četiri poraza, skrasile su se na visokom trećem mjestu. Ostvareni rezultat od 14 bodova, uz +23 razliku pogodaka (298:275), odmah iza Lokomotive i Podravke, predstavlja izniman uspjeh sastava s ušća Neretve.

Ploče nije nepoznato mjesto na rukometnoj karti Hrvatske, u ženskoj konkurenciji naravno, međutim ovaj doseg je jedino usporediv s 2012.godinom i ostvarenjem iz kup natjecanja. Naime, tada su Dalmatinke u Đurđevcu na završnici Hrvatskog kupa osvojile treće mjesto, broncu, pobjedom protiv jakog Zameta. U to vrijeme je bio takav sustav kup natjecanja.

U redovima jedinog pločanskog prvoligaša vole naglasiti kako dolaze iz najmanjeg grada s predstavnikom u najelitnijem razredu hrvatskog ženskog rukometa. I kako im je uvijek prvi cilj ostanak. Ne bježe od toga ni ovoga puta, samo što su, kako kažu, na neki način to već riješili. A, da bi odigrali polovicu natjecanja slijede im dva susreta (Trešnjevka, Sesvete) krajem siječnja sljedeće godine.


Do tada će se najprije kratko odmoriti, pa nastaviti s uobičajenim vježbanjem.

Dalmatinke slave u Trogiru 13.10.21.

Ima tu još posla kako bi se neke stvari poboljšale, automatizirali neki detalji. Najvažnije je da ne bude ozljeda i bolesti, volje za radom i napretkom nikad nije nedostajalo. Naravno, redovito će pratiti i bodriti naše Kraljice šoka na SP u Španjolskoj. Vjeruju u njih i one su im, reći će, najveći uzor. Posebno dvije bivše Dalmatinke, Tea Pijević i Valentina Blažević.

Kada je već o reprezentativnim selekcijama riječ Dalmatinka se može pohvaliti da je dobila i treću reprezentativku u mlađim uzrastima. Josipi Oršulić (juniorska) i Ivi Bule (kadetska) pridružila se odnedavno i Petra Gustin u kadetskoj reprezentaciji.

– Atmosfera odlična, djevojke su složne i odlučne, te sada s nestrpljenjem čekaju kada će se nastaviti natjecanje. Uz marljivi rad, a svi se nadamo dobrim igrama i rezultatima reprezentacije na SP, lakše i brže će proletjeti ovih dva mjeseca do ponovnog natjecanja – zadovoljan je trener Ivan Jerković.

U službene zapisnike odigranih susreta nalazilo se ime 21 rukometašice. Golmanice Andrijana Vlatka Jelčić (89 obrana), Lara Jurina (1), Marta Prusac (2), Karla Jerković; te igračice Iva Bule (68 golova), Anđela Zelić (48), Lana Jarak (47), Renata Vladimir (34), Marija Marić (29), Josipa Oršulić (23), Iva Žderić (14), Antonija Krilić (12), Magdalena Žderić (11), Ena Tolj (4), Petra Gustin (4), Gabrijela Čupić (2), Lucija Galov (1), Anđela Lovrić (1), Ema Barbir, Anđela Domić, Gabi Žderić.

Uz napomenu kako su Jerković i Barbir zbog ozljeda u ranoj fazi bile bez nastupa. Njih čekaju operacije, svi vjeruju s uspješnim ishodom. (jv)

Dalmatinke slave u Umagu 23.10.21