Sport

Sesvete – Pravi test za Pločanke

Nakon dvije početne pobjede Dalmatinka je prema očekivanjima upisala dva poraza, Lokomotiva i Podravka Vegeta svijet su za sebe, razina više. Pločankama slijedi domaćinstvo protiv Sesvete Agroproteinke, koje mnogi uz Bjelovar svrstavaju odmah iza već spomenutog nedodirljivog dvojca. Bit će to pravi test mogućnosti za sastav s ušća Neretve. Hoće li biti u najjačoj postavi znat će se uoči samog početka nadmetanja. Naime, zbog viroze upitnik kod Magdalene Žderić, a vidjet će se stiže li Andrea Klarić. Trener Ivan Jerković mirno čeka gošće iz Sesveta:

– Radi se o odličnoj ekipi, dobro popunjenoj na svim pozicijama. Ako odigramo na našem maksimumu, s minimalnim brojem tehničkih pogrešaka, možemo se nadati nečemu. Bez obzira u kojem sastavu nastupili. Znamo naš cilj, ostati među prvoligašima, da bi to ostvarili moramo doma pobjeđivati, a za razliku od Lokomotive i Podravke protiv svih ostalih može se igrati i nadigravati.

Susret Dalmatinka – Sesvete Agroproteinka igra se u subotu, 20. listopada s početkom u 19 sati (Dom sportova Ploča).

U ostalim susretima 5. kola 1. HRL (ž) sastaju se: Murvica – Lokomotiva, Split 2010 – Trešnjevka, Koka – Osijek, Bjelovar – Zamet, Umag – Podravka Vegeta, Zrinski slobodan.


Tekst i foto: Jurica Vukojević
Tablica: hrs.hr