Sport

Sestre Zelić ostaju u Pločama

Dalmatinka nastavlja sa slaganjem igračkog kadra za sljedeću sezonu. Zadržavanje svih igračica iz prošle sezone je prvi zadatak. Za sada korak po korak, sve ide po planu.

Nakon što je juniorska reprezentativka i prvi klupski strijelac Iva Bule dogovorila nastavak suradnje istim putem krenule su sestre Zelić. Starija 26-godišnja Anđela i dalje će popunjavati mjesto desne vanjske i iskustvom pomagati mlađim suigračicama.

Zbog poslovnih obveza preskočila je šest susreta u protekloj sezoni, s 89 pogodaka bila je treći strijelac sastava trenera Ivana Jerkovića, a posebno efikasna i raspoložena bila je u završnici sezone kada je podsjetila na svoja najbolja izdanja. Kako će poslom biti vezana za Ploče, moći će redovitije trenirati s ekipom, što znači kako bi Zela mogla biti iznimno opasna po sve suparničke obrane.


Mlađa 19-godišnja Gabrijela nije preskočila nijedan susret, bila je u zapisniku na svih 26 prvenstvenih ogleda, a iako su joj obrambeni poslovi primarna zadaća stigla se 32 puta upisati u strijelce. Očekuje se da Gabi uspješno uskladi fakultetske i klupske obveze, uz obrambeni žar da bude opuštenija i konkretnija u napadu. Potencijala ima, uostalom bila je i na popisu juniorske reprezentacije.

Prema najavama, novi potezi uprave Dalmatinke u pripremanju sezone 2023/24 mogu se uskoro očekivati, među njima i dolasci novih imena u klub iz grada s ušća Neretve.

Tekst i foto: Jurica Vukojević/Radio Ploče

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci