Sport

Sastav Druge NL za novu sezonu, pred Jadranom opet 14 dalekih gostovanja

Sezona u SuperSport Drugoj NL završila je u subotu s tri utakmice kvalifikacija, a Karlovac, Krk i Radnik Križevci su novi članovi trećeg ranga. Kustošija dolazi iz Prve NL, nisu uspjeli kroz dodatne kvalifikacije protiv drugoplasiranog sastava Druge NL, Zrinskog iz Jurjevca.

Premijerno izdanje jedinstvenog trećeg ranga imena SuperSport Druga NL nije razočaralo, ali klubovima nedostaje derbija i “rivala” koje su imali u 3. HNL, a u narednim sezonama mnogim klubovima će biti sve teže pratiti troškove koji su dosta veći od igranja Treće NL. Dalmacija i dalje ima dva predstavnika, Jadran LP i Hrvace, Zadrani ove sezone nisu mogli preko Karlovca kroz kvalifikacije. Jadran iz Ploča tako će i dalje na gostovanja putovati uglavnom preko oko 500 km u jednom pravcu, izuzetak su Hrvace. Jadranaši do Rijeke imaju 500 km, Poreča 610 km, Bjelovara Karlovca 460 km, Zagreba 505 km, Križevaca 580 km, a Belišća ako idu kroz Hrvatsku skoro 800 km u jednom pravcu.

Klubovi Druge NL u sezoni 2023./24.


Kustošija

Hrvatski dragovoljac

Jadran Luka Ploče

Mladost Ždralovi

Bjelovar

Dugo Selo

Opatija

Hrvace

Belišće

Jadran Poreč

Marsonia

Grobničan

Trnje

Krk

Radnik Križevci

Karlovac

Piše: Ivica Jakelić/Dalmatinski nogomet

Foto: Jurica Vukojević

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci