Sport

Sara Štrbić srebrna, Borja Šutić brončana na prvenstvu Hrvatske!

U Ivankovu se ovaj vikend održalo Prvenstvo Hrvatske u karateu za mlađe uzraste. Pločanski karate klub Porto Tolero nastupio je sa 4 natjecatelja koji su opravdali daleki put u Slavoniju odradivši dva polufinala i jedno finale.

Prvi dan natjecanja nastupale su mlađe kadetkinje Borja Šutić u kategoriji -45 kg i Denea Franić Radić u kategoriji +55 kg.
Borja nakon dvije dobivene borbe gubi u polufinalu od kasnije prvakinje, da bi u finalu repasaža došla do brončanog odličja. Za Borju je to treća državna medalja u nizu nakon bronce pretprošle godine i prošlogodišnjeg zlata.

Denea Franić Radić do polufinala dolazi s tri pobjede. Do finala su je dijelile nijanse i dvojbena sudačka odluka kada Denea zadnjih 10 tak sekundi prije kraja borbe pri rezultatu 1:0 za protivnicu radi odličan udarac nogom u glavu koji suci u kutevima vrednuju za 4 zastavice s čim bi Denea povela sa 3:1 i najvjerovatnije pobijedila i ušla u finale. Nažalost glavni sudac skuplja hrabrost poništiti odluku pokrajnih sudaca i dojeljuje Denei kaznu za kontakt.
U borbi za treće mjesto tijesno gubi 1:0 i na kraju osvaja odlično 5 mjesto na prvenstvu Hrvatske.


Drugi dan natjecanja bio je rezerviran za mlađe učenice i mlađe kadete.

Luka Dropuljić nastupio je u kategoriji -45 kg. Pri vodstvu 1:0 radi 4 kontakta s kojima gubi borbu i završava svoj nastup ovaj put bez plasmana.

I za kraj nam je ostala najmlađa natjecateljica, naša princeza Sara Štrbić u kategoriji + 36 kg koja s dvije nadmoĆne pobjede dolazi do finala.
Ona i protivnica iz kk Kastav rade jednu jednu od najljepših i najuzbudljivijih borbi na natjecanju koje završavaju rezultatom 3:3, ali protivnica pobjeđuje pravilom prednosti prvog poena.
Ali ne treba žaliti za ničim jer smo uvjereni da je ova srebrena medalja tek početak jedne velike karate karijere.

Sve čestike našim natjecateljima na ponos svojih trenera, roditelja i našeg grada Ploča.

BRAVO!