Sport

ŠAH: Aržano zasluženo slavio u Pločama

U 8. kolu 3. šahovske lige Ploče su izgubile od Aržana rezultatom 4:2 i tako izgubile šansu za mogući prolazak u drugu ligu i maksimalno zakomplicirale borbu za opstanak u trećoj ligi. Podsjetimo da ove godine postoji mogućnost ispadanja 4 ekipe u niži rang natjecanja ovisno o raspletu plasmana iz viših liga. Iduće, zadnje kolo Ploče igraju u gostima 23.11. protiv Kaštela nakon čega će se znati konačni poredak.

Blijeda predstava protiv Aržana, bez ijednog raspoloženog pojedinca rezultirala je najgorim porazom Ploča ove godine. Unatoč tome što je Aržano došao bez jednog igrača, čime je Porobija na treĆoj ploči upisao bod kontumacijom, ni to nije pomoglo da Ploče pobjede i osiguraju opstanak u ligi i produže nadu da se može napraviti iskorak prema drugoj ligi.

Boroje ove godine nažalost ne može pronaći pravu formu i u ovom kolu gubi svoju petu partiju u sedam odigranih susreta, pa Aržano ubrzo vraĆa rezultat u ravnopravnost (1:1). Gašpar na šestoj Ploči uporno je branio lošiju poziciju, u koju se rano doveo, ali na kraju uspijeva remizirati. Blažević je imao nadmoćnu poziciju, ali nije našao put do realizacije u puni bod i također završava remijem.


Viskić je imao težak zadatak na prvoj ploči protiv fide majstora Bertovića koji u ligi ima sve pobjede, a i ovaj put Bertović uspijeva nadigrati svog protivnika čime dovodi Aržano u vodstvo (3:2). Kapetan Filipović kao posljednji igrač imao je imperativ pobjede koja bi spasila važan bod, ali iako su neki nastavci u igri nudili remi, trebalo je forsirati pobjedu i kako to često biva u takvim situacijama doživi se poraz, pa je tako Aržano zasluženo slavio s ukupnih 4:2.

Rerzultati:

1.Viskić – Bertović 0-1
2.Filipović-Novak 0-1
3.Porobija – Meštrović 1-0 bb
4.Boroje – Knezović I. 0-1
5.Blažević – Ljubičić remi
6.Gašpar – Knezović remi

Pločani zadnje kolo gostuju u Kaštelama.Budući da ove godine ispadaju tri ili čak 4 ekipe iz 3.lige zadnje kolo odlučuje o tome tko će ući u 2.ligu, a tko ispasti iz 3.lige.Iako još nema rezultata 8. kola ostalih parova Pločanima će vjerojatno trebati pobjeda ili nerješeno u zadnjem kolu.