Sport

ŠAH 7.KOLO: Pločanski šahisti izgubili u Bibinju

Šahisti Ploča doživjeli su drugi poraz u ligi. Nakon nesretnog poraza protiv trenutno vodećeg Hvara, u 7. kolu uslijedio je poraz na gostovanju u Bibinju. Ove godine zbog izjednačenosti ekipa i mogućnosti ispadanja četiri ekipe iz lige, vrlo je tanka granica između plasmana u viši rang natjecanja i borbe za opstanak.

Ovim porazom konačna sudbina Ploča postala je još neizvjesnija, a zbog povoljnog raspleta u drugim susretima Pločani su i dalje četvrti na ljestvici.

Nakon 7. kola dvije vodeće ekipe (Hvar i Šibenik) povećale su vodstvo, a razlike između ostalih klubova su se još smanjile. Ostala su još dva kola do kraja lige i mjesta za nove greške nema, a svaki novi poraz mogao bi biti još bolniji, pa čak i presudan.


Bibinje su pobijedile Ploče rezultatom 4 : 2. Za razliku od Knina kad su zadnje tri table upisale sve tri pobjede, ovaj put sve tri zadnje ploče doživjele su poraz. Danijel Blažević upisao je prvi poraz ove godine protiv mladog protivnika, Vukomir Nišavić poražen je na šestoj ploči, gdje nije uspio uspješno kordinirati dvije lake figure protiv topa i dva pješaka više. Na četvrtoj ploči najtragičniji poraz imao je Budimir Boroje koji je imao dobivenu poziciju, ali nažalost radi grubi previd i ostavlja topa, a time i moguće šanse za izjednačenje Pločana.

Na drugoj i trećoj ploči Filipović i Porobija remiziraju bez prave šanse za nešto više, a lijepa vijest u ovom lošem rezultatu je prva pobjeda Viskića za Ploče nakon transfera iz Šibenika, ostvarena na prvoj ploči u kompleksnoj i zahtjevnoj partiji koja je najduže trajala.

Iduće kolo igra se 16.11. kada u Ploče dolazi neugodni Aržano.

Rezultati po pločama:
1.Viskić – Sorić 1-0
2.Filipović – Šindija remi
3.Porobija – Šaravanja remi
4.Boroje – Lasić 0-1
5.Blažević – Klanac 0-1
6.Nišavić – Karaban 0-1