Sport

Rukometašice Dalmatinke propustile priliku upisati prve bodove

rukometni klub dalmatinka 2014. godine

Rukometašice Dalmatinke su sinoć u Domu športova u Pločama, pred malobrojnim gledateljima u sklopu 4. kola 1. HRL za žene propustile priliku upisati prvu ovosezonsku pobjedu, protiv ekipe Zrinjski iz Čakovca. Od samog početka susreta gošće su dale do znanja da nisu došle samo na izlet već da, ukoliko im se ukaže prilika, uzmu i bodove. Tijekom susreta “malene” iz Ploča bile su u zaostatku pogodak, dva ili više, a u 35. minuti gošće su imale i pet pogodaka prednosti. Na odmor se otišlo rezultatom 11:14 u korist Zrinjskog.

Drugo poluvrijeme donosi malo otvoreniju, bržu i agresivniju igru domaćih igračica, koje sredinom drugog poluvremena uspijevaju izjednačiti rezultat na 15:15, ali do kraja susreta poletne igračice Zrinjskog nastavljaju s svojim pohodom na bodove i utakmicu privode kraju u svoju korist s četiri pogodka razlike, na semaforu je bilo 20:24. Zanimljivo je da tijekom cijelog susreta niti jednom Dalmatinka nije bila u vodstvu, dok je samo jednom izjednačila. Pred kraj susreta došlo je i do teške ozljede Marije Radoš, koju su iznijeli s terena i završila je u bolnici u Splitu. Trenera Ivana Jerkovića ove godine prati i jedan neobičan peh, u četiri susreta na duže vrijeme izgubio je dvije igračice, u prošlom kolu u Zagrebu je Šimić je ozljedila križne ligamente, a sada i Radoš.

Za Dalmatinku su pogodke postigle: Andrea Klarić 6, Anđela Marinović i Anamarija Boras po 4, Josipa Tomić 3, Anđela Lekić 2, Lea Franušić 1. Još su igrale: Elizabeta Domić, Sara Tomašević, Klara Arar, Klara Erceg, Marija Radoš, Lucija Ivičević, Magdalena Bakula, Magdalena Žderić, Nikolina Žderić, Andrijana Vlatka Jelčić (12 obrana), a trener je Ivan Jerković.


Pripremio: Sana

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci