Sport

RUKOMET: Veteranke Dalmatinke pete u Osijeku

U Osijeku na Međunarodnom veteranskom rukometnom turniru za žene, i jednom od najačih na ovim prostorima učestvovale su veteranke Dalmatinke iz Ploča uz još 10 ekipa i zadovoljile se 5. mjestom.

Bile su tri skupine i razigavalo se svatko sa svakim a onda samo pobjednici skupina igrali su za prva tri mjesta dok su druge ekipe razigravale od 4 – 11. mjesta. Osim Dalmatinke učestvovale su još ekipe Akcija(Slovenija), Zamet, Budučnost(Podgorica), Osijek, Cerna(Vinkovci), OLD Punce(Slovenija), Spalatine(Split), Olimpija(Osijek), Ivanić i Izola(Slovenija).

Veteranke Dalmatinke u skupini su bile bolja od Zameta i pobijedila sa 11:2, dok je u drugoj utakmici izgubila od Akcije sa 7:8. U razigravanju za 4. mjesto pobijedile su OLD Punce 4:3,  a sa pobjedom protiv  Splatina 9:4 okončale turnir na 5. mjestu.


Vrijedno je spomenuti da su se u Ploče vratile sa vrijednim pojedinačnim peharom koji je dobila Katja Škorput  jer je proglašena najboljim strijelcem turnira sa 14 postignutih pogodaka.

Pobjednice turnira su ekipa Akcije, 2. mjesto su osvojile veteranke Osijeka, a 3. mjesto  veteranke Ivanića.

 

dalmatinka
Za veteranke Dalmatinke igrale su: s lijeva stoje: Dragica Jelčić, Tina Cvijanović(2), Nives Pehar(1), Rafaela Franić(4), Katja Škorput(5), voditelj – Željko Jakovljević, Katarina Sučić(4), čuče s lijeva:Gordana Pijević, Jadranka Nikolac, Margita Arar(5), Natalija Katić, Ines Marušić.

Pripremio: Sana