Sport

Rukomet – U derbiju 5.kola Dalmatinka svladala sastav Splita

Nakon dvotjedne stanke susretima 5.kola nastavljeno je natjecanje u 2 HRL – jug a rukometašice Dalmatinke bile su domaćin u derbiju protiv sastava Splita. Četvrta je to pobjeda Pločanki a u sljedećem kolu ponovno će igrati na svom parketu a na drugoj strani bit će ekipa Orkana iz Dugog Rata.

Protiv Splita sastav iz grada na ušću Neretve diktirao je zbivanja na parketu od prve do posljednje minute. Da nije bilo brzopletosti u pojedinim razdobljima susreta konačna razlika mogla je biti i veća u korist domaćina. Pločanke su imale stalnu rezultatsku prednost koja je u prvih 30 minuta u nekoliko navrata iznosila +6 (8:2, 10:4) a najveća je bila u 19.minuti 9:2. Obrana je tada funkcionirala besprijekorno, a poseban ton čvrstini davale su Marija Radoš i Andrijana Jelčić na vratima. U samoj završnici gošće su uspjele smanjiti na podnošljivih -5 (12:7).

U nastavku gledamo istu sliku, prednost je na strani domaćeg sastava a najveću bilježimo u 43.minuti kada je na semaforu svijetlilo 20:12. Ista razlika je u 56.minuti (25:17) a do kraja susreta uz brojne tehničke pogreške na obje strane vidjeli smo samo jedan pogodak i to u posljednjoj sekundi kada je Danijela Ćukušić postavila konačnih 25:18. U redovima gošći igrala je bivša igračica Dalmatinke Marija Pintar. Susret su pred 100 gledatelja sudili Ante Božan (Solin) i Ivica Teskera (Šibenik).


DALMATINKA: Bakula, Pehar, Tolj 4, Sršen, Ivičević, Erceg, Lekić 2, Tomašević, Šimić 3, Klarić 3, Batur 4, Radoš 5, Prusina 4 (2), M. Žderić, N. Žderić, Jelčić. TRENER: Ivan Jerković

SPLIT: Elez, Mikšić, Radošević 1(1), Cerić 1, Šarić 1, Bebić, Kragić 6 (2), Pintar 2, T. Kovač 1, Nikolić, Kabić 2, Lonac, Ćukušić 1, A. Kovač, Bilobrk 2, Čarić 1. TRENER: Nenad Rogulj

SEDMERCI: Dalmatinka 2 – 3, Split 3 – 7.

Tekst i slike: Jurica Vukojević