Sport

Rukomet: TRI PLOČANKE U ČETVRTFINALU LIGE PRVAKINJA 

Nedjeljnom pobjedom kod Thuringera rukometašice Podravka Vegete plasirale su se u polufinale EHF kupa. Naš najtrofejniji ženski rukometni klub tako je nakon 12 godina dočekao nastup u polufinalu jednog europskog natjecanja. Tada ih je u polufinalu Kupa pobjednica kupova pobijedio norveški Larvik, sada u polufinalu EHF kupa igraju protiv danskog Herning Ikasta. Dio pobjedničkog sastava Koprivničanki je i 20-godišnja Lea Franušić, djevojka ponikla u pločanskoj Dalmatinki.

Lea Franušić

Bilježimo i uspješne nastupe naših rukometašica, internacionalki, u redovima klubova koji nastupaju u Ligi prvakinja, najelitnijem ženskom europskom rukometnom natjecanju. U tom natjecanju završili su nastupi po skupinama i poznati su sudionici četvrtfinala. Čak šest Hrvatica igrat će u četvrtfinalu Lige prvakinja, od toga čak tri bivše Dalmatinke. Dakle, to su Ivana Kapitanović i Tea Pijević (Metz), Jelena Grubišić (Bukurešt), Marta Batinović (Valcea), Matea Pletikosić (Budućnost) i Petra Marinović (Brest), koja je na popisu za Ligu prvakinja, ali još nije u prvom planu. Zanimljivo je svakako da od šest naših djevojaka čak pet su golmanice, sve tri naše Pločanke imaju radno mjesto među vratnicama.

U četvrtfinalu izravno će se sudariti Valcea (Batinović) i Metz (Kapitanović, Pijević). Svaka čast djevojkama uz želje za nastavak uspješnih međunarodnih karijera.


Naravno, sve ovo potvrđuje gdje se nalazi rasadnik vrhunskih rukometnih golmanica, i ne samo njih. Na ušću Neretve, među pločanskim Dalmatinkama.

Petra Marinović
Marta i Ivano Batinović
Tea Pijević

Tekst i foto: Jurica Vukojević