Sport

Rukomet: RUKOMETAŠI I KINA NA VISOKOJ RAZINI

Druga je faza natjecanja na Europskom prvenstvu za rukometaše a naši su reprezentativci sinoćnjom ludom pobjedom protiv Njemačke osigurali nastup u polufinalu. U Beču ih čekaju još dva susreta, protiv Češke (ponedjeljak) i Španjolske (srijeda), a onda put Stockholma u boj za odličja. Nadamo se lijepom i veselom raspletu.

Nastupe naših Kauboja u izravnim prijenosima možemo pratiti na RTL televiziji uz komentatore Filipa Brkića i Nikšu Kaleba Kinu, našeg Neretvanina i bivšeg legendarnog reprezentativca, neponovljivo lijevo krilo. Kina je u ulozi sukomentatora još jedanput potvrdio kako je RTL napravio pravi posao, pun im je pogodak izbor Nikše za ovu ulogu. Stručan, elokventan, neposredan, otvoren, sa zanimljivim i vrckavim opisima zbivanja na parketu. Kako nas je oduševljavao igrama u najdražem dresu, odličnom obranom i maštovitim rješenjima u napadu, poput „piruete“ u kontri protiv Grčke (OI 2004.), tako nas i sada rječitim i slikovitim komentarima oduševljava ispred tv ekrana.


Vratio me Kina sedam, osam godina unatrag kada je 2012. i 2013.godine u siječnju mjesecu bio gost komentator na Radio postaji Ploče. Zajedno smo za slušatelje RPP-a u emisiji Sportski mikrofon pratili i komentirali nastupe naše reprezentacije na EP u Beogradu (2012.) i SP u Španjolskoj (2013.). Oba puta Kauboji su bili treći, brončani. U Beogradu su prvaci bili Danci a naši su u borbi za treće mjesto svladali Španjolsku. Godinu poslije u Španjolskoj domaćini su bii zlatni, a mi smo broncu osigurali pobjedom protiv Slovenije. Uz vrsne, zanimljive i stručne najave i opise odigranih susreta ostala su mi u posebnom sjećanju Nikšina jednostavnost i odgovornost, stalna spremnost na šalu i okretanje prema pozitivi. Detektiranje pravih problema i njihovih rješenja bili su na prvom mjestu. Da ne bih išao u širinu, mogao bi do ujutro, Kina je rođen za ovaj posao, jednostavno čovjek zna i to mu leži. Na jedan njegov, osebujan način. Da ne zaboravim tu 2012.godinu i EP u Srbiji, Kina je išao u Beograd na završnicu (igralo se u nedjelju), a u ponedjeljak je bio na RPP-u u 11 sati u emisiji SM. Putovao je cijelu noć, a sjetite se velikog snijega te godine, ali to je Kina.

Jutros smo izmijenili poruke, zamolio sam ga za sliku s komentatorskog mjesta koju mi je poslao, pa uz nju evo još dvije sa zajedničkog posla na RPP-u godina 2012. I 2013.

Našim Kaubojima želimo uspješnu završnicu EP i što sjajnije odličje, a Kina za svoj posao zaslužuje zlato, i jedino zlato. Bravo, majstore!

Jurica Vukojević

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci