Sport

Rukomet: PRED PLOČANKAMA SERIJA TEŠKIH NASTUPA

Dalmatinke na kraju susreta

Što se Dalmatinke tiče kreće velika borba za izbjegavanje tri posljednje pozicije koje vode u drugoligašku konkurencju.

Pred Pločankama je težak raspored, u sljedeća četiri kola tri puta gostuju i kod kuće igraju protiv Podravka Vegete. Protivnice na ta tri gostovanju su redom sastavi koji žele što prije osigurati trenutni status, a protiv Podravke u Pločama nema se što tražiti. Od sedmoplasiranog Zrinskog (12 bodova) do pretposljednjeg, trinaestog Dugog Sela 55 (7) samo je 5 bodova razlike.

Dalmatinka je trenutno na 12.mjestu s 10 bodova i u 16.kolu gostovat će kod Sinja koji je na 9.mjestu s 12 bodova. Dakle, dalmatinski, susjedski derbi osim prestiža, ipak ima viši značaj. Bodovi su u prvom planu, Sinjanke pobjedom odlaze u mirne vode i s manje opterećenja nastavit će natjecanje, isto vrijedi i za Pločanke. Sinjanke su igrački jače nego u prvom dijelu sezone, igraju pred svojim navijačima i imaju ulogu favorita. Naravno, nastojat će uzvratiti za poraz iz prvog dijela kada su u Pločama izgubile rezultatom 27:21 (15:12).


Otežavajuća okolnost za Dalmatinke pred put u Sinj je zdravstveno stanje u ekipi. Pod znakom pitanja su nastupi igračica iz udarne sedmorke Josipe Oršulić, Magdalene Žderić i Eme Barbir. Barbir je virozna, a Oršulić i Žderić još nisu sanirale do kraja ozljede zadobivene u ranoj fazi prethodnog susreta protiv Koke. Pred sam put u alkarski grad trener Ivan Jerković znat će s kojim snagama ulazi u dalmatinski derbi.

– Ne ide nam dosta stvari na ruku, ali tu smo nemoćni. Idemo odigrati pametno i maksimalno angažirano, pa što bude – najavljuje trener Jerković.

Susret Sinj – Dalmatinka igra se u subotu, 15.veljače, s početkom u 19 sati.

RASPORED 16.KOLA 1 HRL (Ž): OSIJEK Osijek – Podravka Vegeta, VARAŽDIN Koka – Zrinski, BJELOVAR Bjelovar – Umag, SPLIT Split 200 – Murvica, SESVETE Sesvete Agroproteinka – Dugo Selo 55, ZAGREB Lokomotiva – 1234 Virovitica, SINJ Sinj – Dalmatinka.

Tekst i foto: Jurica Vukojević