Sport

RUKOMET: Poraz Dalmatinke, Zrinski kući pjevajući

Time out domaćina

Zrinski zasluženo odnosi vrijedne bodove s ušća Neretve. Gošće iz Čakovca jednostavno su uzelo ponuđeno, od samog početka igrale su mirnije i koncentriranije. Do 20.minute bilo je to izjednačeno nadmetanje, bez rezultatskog odvajanja na jednu ili drugu stranu. Seriju pogrešaka i brzopletosti Dalmatinki u završnih deset minuta prvog dijela gošće znalački kažnjavaju i na veliki odmor odlaze s prednošću od tri pogotka (11:14).

U nastavku se nije ništa bitnije promijenilo. Domaće su samo za trenutak zaprijetile u 37.minuti kada su došle na samo -1 (15:16), sve ostalo proteklo je u dominaciji gošći. Brojne tehničke pogreške i promašaji Dalmatinki su se nastavili, a Vukojević, Gavrić i Car uspješno su realizirale smislene i strpljive napade svog sastava za konačnih, uvjerljivih +6 (19:25).

Dalmatinka je prosula važne bodove, prije svega zbog slabe, dekoncentrirane igre. Koliko je tu bilo krivih dodavanja, promašenih zicera i ostalih pogrešaka teško je i nabrojiti. Jedna crtica s ovog susreta možda najbolje pokazuje kako je izgledala igra Dalmatinke. Naime u 26.minuti domaći sastav je na parketu imale višak od dvije igračice, primile su jedan a nisu dale niti jedan pogodak.


DALMATINKA – ZRINSKI 19:25 (11:14)

Dom sportova. Gledatelja 100. Suci: Domagoj Jukić i Davor Milaković (oba Osijek). Nadzornik: Goran Stojanović (Osijek).

DALMATINKA: Jelčić (12), Sršen; Domić, Galov, Lovrić, Jarak 2, Sušak 1, Zelić, Barbir 2, Žderić 1 (1), Šendo, Oršulić 4 (1), Čupić, Cvijanović, Klarić 3, Krilić 6. TRENER: Ivan Jerković

ZRINSKI: Kozjak (9), Žvorc (5); Rebernik, Bedić, Zanjko, Balent, Gavrić 5, Pajić 3, Balić, Car 5, Vukojević 11 (3), Šestak 1, Blagus, Mihalković, Radek: TRENERICA: Darinka Pavleković

SEDMERCI: Dalmatinka 2/2, Zrinski 3/3. ISKLJUČENJA: Dalmatinka 2 min (Oršulić 2), Zrinski 8 min (Balić 2+2, Car 2+2).

IGRAČICA UTAKMICE: Lea Vukojević

Tekst i foto: Jurica Vukojević