Sport

RUKOMET Kvalifikacije za EP 2020: Ništa bez Dalmatinki

Ovoga vikenda nema susreta 1 HRL u ženskoj konkurenciji. Razlog je nastupi ženske reprezentacije u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020 koje će se održati u Danskoj i Norveškoj.

Hrvatska se nalazi u Skupini 6 kvalifikacija, tu su još Francuska, Island i Turska. Dvije prvoplasirane selekcije izborit će nastup na EP sljedeće godine. Naše djevojke odlično su otvorile ovaj kvalifikacijski ciklus, sinoć su u Osijeku slavile protiv Islanda s uvjerljivi 29:8 (14:3). U nedjelju ih očekuje gostovanje u Turskoj (Eskisehir), nadamo se novom punom plijenu.

Za ovu akciju izbornik Nenad Šoštarić pozvao je 19 rukometašica, među njima su i tri naše Dalmatinke, bivše igračice jedinog pločanskog prvoligaša. Tea Pijević (Lokomotiva) i Valentina Blažević (Sperla Lubin) imale su zapažene ulogu u sinjoćnoj odličnoj predstavi naše reprezentacije.


Vala je započela u udarnoj, početnoj postavi i uspješno dirigirala igrom našeg sastava dok je Tea u drugom dijelu jednostavna zatvorila naša vrata i u kratkom vremenu skupila 10 obrana, od toga 3 sedmerca. Najmlađa od njih, 19-godišnja Lea Franušić (Podravka Vegeta), nije bila u zapisniku gdje ima mjesta za 16 igračica, međutim samo pozivanje na ovu akciju znači kako se na nju ozbiljno računa. Svaka čast i sretno djevojke.

Inače, prvoligaška konkurencija nastavlja s natjecanjem susretima 3.kola 5.listopada a Dalmatinka će domaćin Sinju.

Jurica Vukojević