Sport

RUKOMET: Danijela i Ana iz Ploča jedini županijski sudački par

Skupa se druže, nerazdvojne su, možete ih sresti na ulici, u kafiću, na sportskim događanjima, samozatajne su Danijela Šutalo i Ana Tomašević jedine rukometne sutkinje naše županije. Obe su počele rukomet igrati u Dalmatinki iz  Ploča sa 8.godina.

Danijela Šutalo je igrala aktivno rukomet osam godina, u  Dalmatinki je provela kako kaže nešto više od sedam lijepih godina te jednu polusezonu u  BiH premijer ligašu Zrinjskom. Nakon teškog prometnog udesa morala je napustiti rukometnu karijeru ali iz rukometa nije otišla, prihvatila se knjige i sa uspjehom položila 2012.godine za rukometnog suca.

Ana Tomašević je jedanaest godina bila član Dalmatinke i već sa 14.godina je igrala u prvoj postavi, dvije godine je provela u rukometnom klubu u Opuzenu. Zbog obiteljskih i privatnih razloga ostavlja se aktivnog igranja rukometa i prijavljuje se na tečaj za suce koji je zajedno sa Danijelom uspješno položila 2012.godine.


Od 2012.godine sude u paru, prvu službenu utakmicu imale su u Dubrovniku, sude školska i županijska natjecanja, te mušku i žensku 3.Hrvatsku rukometnu ligu. Kažu u glas da su se opredjelile za suce da vide dali se tu mogu uspjeti i napredovati, imaju kažu neugodnosti od trenerskih rakcija ali ih to nimalo ne ometa da utakmcu privedu kraju i na kraju dobiju čestitke na dobro obavljenom poslu. Svoje znanje obnavljaju redovnim seminarima, te kada svi odmaraju one još aktivno sudjeluju, tako su na nedavno održanom međunarodnom turniru u Makarskoj dijelile pravdu a uskoro ih očekuje isti zadatak u Šibeniku.

Jednog dana možda ih vidimo i na prvoligaškom parketu.

rukomet

Pripremio: Sana