Sport

RUKOMET: Dalmatinki bodovi bez borbe i bez Renate do kraja sezone

Bliži se kraju ovosezonsko izdanje prvoligaške konkurencije rukometašica. Ove subote na rasporedu je 22.kolo u kojem naša Dalmatinka neće nastupiti. Naime, protivnik im je trebao biti Zamet u Rijeci, ali kako je riječki klub zbog financijskih poteškoća odustao od daljnjeg natjecanja Dalmatinka će upisati dva boda bez borbe rezultatom 10:0.

Tako će Pločanke na svom kontu imati 20 bodova nakon ovog kola, a što se tiče konačnog statusa Dalmatinke su odavno osigurale i slijedeće sezone nastup u elitnom razredu hrvatskog ženskog rukometa. U preostalim kolima očekuje se odgovor na pitanja tko će biti prvak odnosno tko uz Zamet napušta prvoligašku konkurenciju. Izravni dvoboj Podravke i Lokomotive odlučit će o prvaku (pretposljednje kolo), a za sada ispadanju najbliži je Osijek.

Primjetili ste da u posljednja dva kola (20.Bjelovar i 21.Koka) za Dalmatinku nije igrala njena najbolja igračica Renata Kežić Vladimir. Putovala je u Bjelovar, bila u zapisniku ali nije nastupila a u Pločama protiv Koke nije niti bila u zapsniku. Prema informacijama iz kluba Rena neće igrati do kraja sezone, a razlog je trudnoća. Ovoj zaista uzornoj sportašici želimo sve najbolje, a kako kažu u klubu Renata će u studenom postati mama. Čestitamo njoj i njenom suprugu a vjerujemo kako će dječak ili djevojčica krenuti uspješnim maminim sportskim stopama.


Koliko je Renata značila sastavu Dalmatinke u povratničkoj prvoligaškoj sezoni najbolje oslikavaju slijedeće brojke: na 18 odigranih susreta postigla je 117 pogodaka (prosjek 6,5 po susretu), prvi topnik kluba. Rekord od 17 pogodaka ostvarila je u 5.kolu u Pločama protiv Sesvete Agroproteinke. Ukratko, bila je motor ekipe u oba smjera, jedna od najzaslužnijih što je ostvaren glavni cilj – ostanak među prvoligašicama. Nadamo se i vjerujemo da ćemo Renu ponovno vidjeti na parketu i majici Dalmatinke slijedeće 2020.godine.

RASPORED 22.KOLA 1 HRL (Ž): RIJEKA Zamet – Dalmatinka 0:10 bb, VARAŽDIN Koka – Umag, BJELOVAR Bjelovar – Murvica, OSIJEK Osijek – Split 2010, KOPRIVNICA Podravka Vegeta – Zrinski, ZAGREB Lokomotiva – Trešnjevka, Sesvete Agroproteinka slobodna.

Tekst i foto: Jurica Vukojević