Sport

RUKOMET: Dalmatinke u pohodu na Dugo Selo

Spremljeni su važni bodovi iz domaćeg nadmetanja s Murvicom. Igra nije bila za pamćenje, međutim valjda su igračice nešto naučilo iz tog susreta.

Možda im ta saznanja posluže u sljedećem nastupu, u 9.kolu Dalmatinke će gostovati kod novog prvoligaša Dugo Selo 55. Susret se igra u nedjelju, 17.studenog, s početkom u 18,30 sati.

Nakon osam odigranih kola Dalmatinka je na 8.mjestu sa 7 bodova (177:189) a njihov domaćin na 12.mjestu s 4 boda (216:240). Dugo Selo ima dugu rukometnu tradiciju, u prvoligaškoj konkurenciji već su bili u sezoni 2012/13, imaju zanimljiv sastav kojem je osnovni cilj, kao i našim djevojkama, izbjeći na kraju natjecanja tri posljednje pozicije.


Dalmatinka bi trebala biti kompletna, Dugo Selo 55 imat će prednost domaćeg parketa, međutim to je sastav protiv kojeg se može ravnopravno nadigravati. Naravno, uz uvjet da naše djevojke budu totalno koncentrirane na protivnika i svedu pogreške na minimum. Mogu one to, a bilo bi lijepo čuti vijesti o pozitivnom rezultatu. Dakle, sve je u njihovim rukama, točnije rečeno glavama.

– Dobra su ekipa, ako bude u elementu najveća prepreka bit će nam njihova golmanica Budić. Ukoliko budemo pravi u oba smjera možemo se nadati nečemu – kratko će trener Ivan Jerković.

Nakon ovog kola slijedi jednotjedna prvenstvena stanka zbog reprezentativnih okupljanja ženske seniorske i juniorske reprezentacije u Poreču. Od naših tamo će biti među juniorkama Ema Barbir i Lana Jarak, te naravno juniorski izbornik Ivan Jerković.

Prvoligaška karavana nastavit će se susretima 10.kola 30.studenog a Dalmatinka će tada ugostiti sastav 1234 Virovitica.

RASPORED 9.KOLA 1 HRL (Ž): UMAG Umag – Osijek, CRIKVENICA Murvica – Zrinski, VIROVITICA 1234 Virovitica – Podravka Vegeta, ZAGREB Lokomotiva – Sinj, SESVETE Sesvete Agroproteinka – Koka, SPLIT Split 2010 – Bjelovar, DUGO SELO Dugo Selo 55 – Dalmatinka.

Tekst i foto: Jurica Vukojević