Sport

Rukomet: DALMATINKE PALE U NASTAVKU SUSRETA   

Time out Dalmatinke u 1.poluvremenu

Odlična rukometna predstava na ušću Neretve, a konkretnijom i efikasnijom igrom u nastavku susreta gošće iz Varaždina zaslužile su puni plijen.

Dalmatinke su diktirale zbivanja na parketu u prvih 30 minuta. Imale su stalnu minimalnu rezultatsku prednost, brzopletost ih je koštala da na veliki odmor ne odu s osjetnom prednošću. Naime, u nekoliko navrata vodile su s dva pogotka razlike te propustile otići na +3 što su „kokice“ znalački kaznile i uspjele izjednačiti za mirniji ulazak u nastavak susreta. Promašile su Pločanke nekoliko „mrtvih“ zicera, nedostajalo je mirnoće i koncentracije u tim trenucima. Vrijedi naglasiti kako  je domaćin zbog ozljeda ostao bez dvije igračice udarne sedmorke, Magdalene Žderić u 4.minuti, te Josipe Oršulić u 17.minuti. Iz prvog dijela moramo izdvojiti pucački raspoloženu Anđelu Zelić s 9 realizacija, bila je strijelac prvih 5 domaćih golova za vodstvo 5:3. Na kraju je stigla do 11 pogodaka, nastavlja iznimno uspješan ovogodišnji niz (11, 10, 11), samo neka tako nastavi. 

Susret je odlučen u prvih deset minuta nastavka kada Varaždinke serijom 7:2 odlaze na +5 (14:19). Jednostavno su zatvorile prilaze svom golu, a u napadu znalački i brzo poentirale. Pokušavale su domaće sve ne bi li se približile, ostavile srce na parketu, ali nije išlo. Smirenom igrom učenice trenera Canjuge privele su susret kraju i zapjevale pobjedničku pjesmu, što pokazuje koliko su željele i što im znače ovi bodovi. Dolazak u neretvansku dolinu dan ranije potvrđuje koliki značaj su pridavali ovom nadmetanju. 


Dalmatinke nemaju za čim žaliti, izgubile su od rasploženijeg i čvršćeg suparnika. Zaslužuju pohvale za borbenost i htijenje, a kako im je rekao trener Jerković ako budu ovako igrale u kontinuitetu neće biti problema za konačni rasplet. 

DALMATINKA – KOKA 22:25 (12:12) 

Dom sportova. Gledatelja 200. Suci: Ante Pavić i Mate Torbarina (oba Zadar). Nadzornik: Tonći Vuković (jJesenice). 

DALMATINKA: Andrijana Vlatka Jelčić (7), Petra Sršen (1), Karla Jerković; Lucija Galov, Lana Jarak, Anđela Sušak 1, Anđela Zelić 11(4), Ema Barbir 2, Magdalena Žderić, Martina Šendo, Josipa Oršulić, Iva Žderić, Gabrijela Čupić, Nera Cvijanović, Andrea Klarić 4, Antonija Šimić 4. TRENER: Ivan Jerković 

KOKA: Janja Tušek (10+1), Sara Šopar; Tea Jalušić 8, Lea Balajić, Ines Domjan 3, Katarina Mrazović 4, Sara Rogina, Marta Jurčić 3, Jelena Blažek 1, Suzana Furjan, Matilda Mrazović, Lena Ljubić, Ivana Dežić 6 (2). TRENER: Vladimir Canjuga

SEDMERCI: Dalmatinka 4/5, Koka 2/2. ISKLJUČENJA: Dalmatinka 6 minuta (Klarić, Krilić 2+2), Koka 6 minuta (Domjan, Jurčić, Dežić). 

IGRAČICA UTAKMICE: Tea Jalušić 

Tekst i foto: Jurica Vukojević