Sport

Rukomet: DALMATINKE NESTALE U NASTAVKU SUSRETA 

Uvjerljivo su Sinjanke slavile u dalmatinskom derbiju i upisale važne bodove za mirniji nastavak natjecanja. Sada je Sinj na 14 bodova, a Dalmatinka ostaje na 10, te je čeka neizvjesna borba do kraja natjecanja.

Dalmatinke su bolje otvorile nadmetanje, u 6.minuti imale su 4:0, pa se očekivalo ravnopravno nadigravanje. Međutim, to se može reći samo za prvih 30 minuta. Domaće su rukometašice poravnale u 15.minuti (6:6), a najveću prednost ostvarile su u 22.minuti kada su otišle na +3 (10:7). Do odlaska na veliki odmor igralo se gol za gol, a Sinjanke su ipak uspjele ostvariti zalihu od dva pogotka prednosti za nastavak.

U drugom dijelu totalna blokada pločanskog sastava, kao da je na parket izašla neka potpuno druga ekipa. Jednostavno su nestale, izgubile se, o čemu najbolje govori podatak da su u drugih 30 minuta postigle samo 5 a primile 13 pogodaka. Sve je bilo riješeno u početnih deset minuta nastavka kada Sinjanke serijom 6:0 u 40.minuti imaju 20:12. Do kraja je to bilo samo odrađivanje posla, s obje strane. Posebno raspoložena u pobjedničkim redovima je bila golmanica Vugdelija sa 17 obrana, od toga 2 sedmerca, a uspjela se i upisati u strijelce u 50.minuti.


SINJ – DALMATINKA 27 : 17 (14:12)

Gradska sportska dvorana u Sinju. Gledatelja 300. Suci: Josip Kuhar (Samobor) i Damir Prelčec (Zagreb). Nadzornik: Gordan Vukušić (Zagreb).

SINJ: Andreja Vugdelija 1 (15+2), Ivona Filipović Grčić; Maja Bilandžić 1, Marija Ljubičić 5, Tina Bešljić, Marija Hrgović Tomić 4, Silvija Masnić 6, Maja Zorica, Matea Mažurin 4 (1), Ljubica Plazibat, Martina Čović 1 (1), Žana Majić 1, Lucijana Mravak, Nina Boban, Ana Lovrić 3, Karmen Paštar 1. TRENER: Ivo Vukasović

DALMATINKA: Andrijana Vlatka Jelčić (6), Mia Družijanić; Lucija Galov, Lana Jarak 1, Anđela Sušak 1, Anđela Zelić 5 (2), Ema Barbir 2, Magdalena Žderić, Martina Šendo, Josipa Oršulić 2 (1), Iva Žderić 3, Gabrijela Čupić, Andrea Klarić 2, Antonija Krilić 1. TRENER: Ivan Jerković

SEDMERCI: Sinj 2/2, Dalmatinka 3/5. ISKLJUČENJA: Sinj 12min (Boban 2+2, Ljubičić 2+2, Bilandžić, Mravak), Dalmatinka 4 min (I. Žderić, Krilić).

IGRAČICA UTAKMICE: Andreja Vugdelija

Tekst i foto: Jurica Vukojević