Sport

Rukomet: DALMATINKE GOŠĆE SPLITA 2010 

Završio je odmor za prvoligaše u ženskoj konkurenciji pa se susretima 13.kola nastavlja natjecanje. Zbog obveza Podravka Vegete u EHF Cupu unaprijed je odigran susret u Bjelovaru gdje su vodeće Koprivničanke slavila rezultatom 37:24.

Za našu Dalmatinku od nedjelje, kada gostuje u Splitu, započinje borba za svaki bod koji bi u konačnici donio ostanak u prvoligaškoj konkurenciji. Dalmatinski derbi igra se u maloj dvorani SC Gripe s početkom u 19,30 sati. Važan je ovo susret za oba sastava, nadmetanje je to i susjeda na tablici. Po 8 bodova imaju nedjeljni suparnici, te se nalaze na 10. (Dalmatinka) odnosno 11.mjestu (Split 2010). Na kraju natjecanja ispadaju tri najslabije plasirana sastava i 11.mjesto je granica ostanka. Po svemu sudeći moglo bi biti zanimljivo i neizvjesno do samog kraja.


U nastavak natjecanja Dalmatinka ulazi s nepromijenjenim igračkim kadrom, najvažnije će biti da ih zaobiđu ozljede i da eventualne izostanke svedu na minimum. Jednostavno, treba ići iz susreta u susret, koncentrirati se na prvog sljedećeg protivnika, i pokušati izvući maksimum.

-Idemo u Split nadigravati se pa što bude, važni su bodovi u igri njima i nama. Skupljamo se, ekipiramo, i trebali bi biti kompletni. Valja nam ovo izgurati do kraja, kako god znamo i umijemo – kratka je najava trenera Ivana Jerkovića.

RASPORED 13.KOLA 1 HRL (Ž): BJELOVAR Bjelovar – Podravka Vegeta 24:37, DUGO SELO Dugo Selo 55 – Osijek, VIROVITICA 1234 Virovitica – Murvica, ZAGREB Lokomotiva – Umag, SESVETE Sesvete AP – Zrinski, VARAŽDIN Koka – Sinj, SPLIT Split 2010 – Dalmatinka.

U 14.kolu Dalmatinka ponovno gostuje, slijedi joj putovanje u Bjelovar.

Sastav koji je pobijedio Murvicu

Tekst i foto: Jurica Vukojević

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci