Sport

RUKOMET – Dalmatinka se priprema za novu sezonu uz neka nova lica

Prije desetak dana s pripremama za novu sezonu, povratničku među prvoligašice, krenule su rukometašice Dalmatinke. Za sada sve se odvija u pločanskom Domu sportova pod budnim okom trenera Ivana Jerkovića. Dobar dio igračica sezonski radi pa ih je teško sve okupiti na treningu, ali trener Jerković ne žali se posebno:
– Nastojimo to sve skupa nekako uskladiti, nije idealno, ali vjerujem da će to iz dana u dan bolje izgledati. Nadam se da ćemo biti konkurentniji nego prije dvije sezone, sada je osnovni cilj odraditi što više zajedničkih treninga s cijelim igračkim kadrom. Ne idemo nigdje iz Ploča, tu ćemo odraditi kompletan program.

Od prošlogodišnjeg kadra ne nedostaje nitko, sve djevojke odlučile su nastaviti u matičnom klubu, izazov je većini prvoligaška konkurencija. Nova su lica domaće povratnice Andrea Klarić i Marija Radoš, koje će iskustvom pokušati pomoći mlađim suigračicama. Nakon fakulteta iz Splita 2010 se u matično jato vratila srednja vanjska Renata Kežić, koja bi uz desnu vanjsku Anđelu Zelić (Vranjic, Split) trebala predstavljati udarni tandem. Petra Marinović i Ema Barbir nalaze se u Poljskoj s kadetskom reprezentacijom Hrvatske na Svjetkom prvenstvu i po povratku uključit će se u redovito vježbanje.

Tekst i foto: Jurica Vukojević
Na fotografiji: Zelić, Kežić, Radoš i Klarić