Sport

Rodin: Izazovno gostovanje, nastaviti niz bez poraza

I nakon 17 odigranih kola obrana lidera s ušća Neretve zadržala je status najčvršće, s najmanje primljenih pogodaka. Mreža jadranaša ukupno se tresla devet puta, a u derbiju sa Sesvetama treći puta su suparnici poentirali s bijele točke. Inače, do sada protiv Pločana dosuđena su četiri kaznena udarca, Margan je obranio jedan od dva dosuđena u Osijeku.

Malo primljenih pogodaka zasluga je kompaktne igre cijele momčadi, a naravno da se posebnim očima prati učinak zadnjeg obrambenog reda. Visinom, 202 cm, lijevom nogom lako je uočljiv jedan od stopera, Nikola Rodin.

– Dobro to sve štima za sada, vratio se Raič, pa ćemo vjerujem i dalje biti na visokoj razini. Muški smo odradili posao protiv jakih Sesveta, bilo je izazovno, a prema prikazanom konačni rezultat je realan – vraća se u blisku prošlost plava petica.


A, u bliskoj budućnosti pred jadranašima je treći derbi u nizu. Nakon Belišća i Sesvete, sučelit će se s Mladosti u Ždralovima. Jesensko nadmetanje u Pločama okončano je 2:1 pobjedom domaćina.

– Kvalitetna momčad, koja se pojačala, za mene, uz Sesvete i Zrinski pripadaju samom vrhu. Čeka nas izazovno gostovanje i želja nam je nastaviti niz neporaženosti. Trebali bi biti kompletni, a nadam se da će i vremenska prognoza ići na ruku ovom derbiju – najavljuje Rodin.

Tekst i foto: Jurica Vukojević/Dalmatinski nogomet

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci