Sport

RK DALMATINKA: Teška, ali slatka i vrijedna šesta pobjeda!

Raspoložene i vesele idu Dalmatinke na prvenstvenu stanku, koja traje do polovice siječnja 2019. godine. Upisale su šestu pobjedu i zadržale mjesto u gornjem domu prvoligaškog redoslijeda. Do toliko željenih i važnih bodova Pločanke su došle teže od očekivanog. Slabo su ušle u susret, uspavanom i sporom igrom išle su na mlin gošćama iz Umaga.

Prvi dio rezultatski izjednačen, igralo se gol za gol, a na veliki odmor gošće odlaze s minimalnom prednošću (12:13). Početak nastavka donio je isti odnos i omjer snaga na parketu, Umag koristi sporost i bezidejnost Dalmatinki i u 42. minuti ima najvećih +3 (16:19). Kada su uvidjele da je vrag odnio šalu domaće rukometašice su zbile redove, u 45. minuti izjednačile na 19:19, a nakon toga u 52. minuti i povele 22:21. Ravnopravno rezultatski je bilo do 55. minute (23:23), a završnih pet minuta proteklo je u nezadrživom naletu Dalmatinki za konačnih 28:25. Dovoljna je bila jedna luda obrana Jelčić, dva gola s krila Nikolac, dvije realizacije Vladimir i jedna Radoš da bi sve na kraju izgledalo super.

Ovaj susret se „moralo“ dobit iz više razloga, prije svega zbog mirnijeg nastavka u siječnju. Taj imperativ se očito odrazio na prikazanu igru, da se od početka igralo kao u samoj završnici, tim intezitetom u obrani i napadu, onda bi susret bio riješen znatno ranije. Umag je znao biti neugodan gost u Pločama, ni ovoga puta nije imao što izgubiti, većim dijelom namenutnuli su svoj ritam međutim ipak su ostali na samo jednoj pobjedi (protiv Osijeka) i na posljednjem mjestu.


I još jedna zanimljivost vezana za večerašnje nadmetanje, zbog problema sa svojom opremom Umag je nastupio u posuđenim svijetlo plavim dresovima Dalmatinke pa bi u svakom slučaju pobjednik bila Dalmatinka. Ali, bolje i sigurnije je ovako, na odmor učenice trenera Ivana Jerkovića idu s 12 bodova (šest pobjeda: Zrinski, Trešnjevka, Sesvete Agroproteinka, Osijek, Zamet, Umag i četiri poraza: Lokomotiva, Podravka Vegeta, Bjelovar, Koka). Prva dva susreta u siječnju, u gostima kod Murvice i doma sa Splitom 2010, bit će zaključni za prvi dio prvenstva 2018/19.

DALMATINKA – UMAG 28:25 (12:13)
Dom sportova. Gledatelja 100. Suci: Ivan Grbavac (Makarska) i Siniša Ravlić (Vrgorac). Nadzornik: Boris Bukurov (Trogir).

DALMATINKA: Andrijana Vlatka Jelčić (9 obrana), Petra Marinović; Antonija Rotim, Klara Arar, Lucija Cvijanović, Lana Jarak 4, Renata Vladimir 12 (5), Anđela zelić 2, Ema Barbir 3, Magdalena Žderić 1, Marija Radoš 1, Josipa Oršulić, Matea Krilić, Iva Žderić, Anamarija Nikolac 2, Andrea Klarić 3. TRENER: Ivan Jerković
UMAG: Lena Dunđerović (10 obrana), Lucija Blašković; Simona Selar 1, Monika Pratljačić, Nataša Miočinović 8, Ariana Kernjus, Tena Mataija 3 (1), Ana Jajčević 6 (2), Andrea Pavković 4, Dora Brkljača, Tea Bunić 3, Tihana Bunić. TRENER: Jakša Boglić

SEDMERCI: Dalmatinka 5/6, Umag 3/3. ISKLJUČENJA: Dalmatinka 4 minute (Kežić 2, I. Žderić 2), Umag 6 minuta (Tea Bunić 2+2, Pavković 2).
IGRAČICA UTAKMICE: Renata Vladimir

Tekst i foto: Jurica Vukojević

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci