Sport

RK DALMATINKA: Pripreme Pločanki za nastavak, cilj je isti

Iza rukometašica pločanske Dalmatinke sedam je pripremnih dana za nastavak natjecanja među prvoligašicama. Dalmatinka je uz Osijek, Zrinski i 1234 Viroviticu odigrala svih devet susreta, a s osam bodova nalazi se na osmom mjestu. Cilj jedinog pločanskog prvoligaša je dobro poznat, izbjeći posljednja tri mjesta i ostati u elitnom razredu ženskog hrvatskog rukometa.

– Po nekim našim računicama još 10 bodova bilo bi dovoljno za osigurati sadašnji status. Nastojat ćemo to ostvariti uz postojeći igrački kadar i vjerujem da uz maksimalni angažman svih možemo do toga – ističe trener ligaša s ušća Neretve Ivan Jerković.

Od prošlogodišnjeg igračkog kadra nedostajat će Anđela Sušak, koja više ne trenira s Pločankama. Njena nova destinacija mogao bi biti drugoligaš Metković.


Prvi susret ove godine Dalmatinke će imati 23. siječnja kada u sklopu 10. kola gostuju u Zagrebu kod Lokomotive. Nakon toga slijedi im domaćinstvo protiv aktualnih prvakinja Podravke, naravno ako Koprivničanke ne budu imale europskih obveza.

– Nećemo se micati iz Ploča do početka nastavka, sve ćemo odraditi u našoj dvorani, niti će biti pripremnih, oglednih susreta. Koliko smo spremni i što možemo očekivati, iako su oni nedodirljivi i apsolutni favoriti, pokazat će nam utakmice s naša dva najbolja sastava. Ta nadmetanja poslužit će nam za provjeru naših mogućnosti – naglašava Jerković.

Početkom veljače Pločanke će odigrati posljednja dva susreta prve polovice natjecanja, gostovanje u Dugom Selu i domaća zadaća protiv Zrinskog.

Trener Jerković na time outu

Jurica Vukojević