Sport

RK DALMATINKA: POBJEDOM SE OPROSTITI OD VJERNIH NAVIJAČA

U nedjelju , 28.travnja, s početkom u 19 sati Dalmatinka će ugostiti Murvicu iz Crikvenice i tim susretom oprostit će se od svojih vjernih navijača za sezonu 2018/19. Učenice trenera Ivana Jerkovića ulaze u ovo nadmetanje neopterećene konačnim ishodom a trebale bi nastupiti u trenutno najjačoj postavi, dakle kompletne. S druge strane Murvici su bodovi iznimno važni u borbi za ostanak u prvoligaškoj konkurenciji.

Naime, u preostala tri kola između Murvice, Osijeka i Trešnjevke traži se jedan putnik za niži razred natjecanje. Zamet je odustajanjem već ranije postao drugoligaš. U prvom dijelu prvenstva Dalmatinka je slavila u Crikvenici rezultatom 30:29. Bilo je to izjednačeno i neizvjesno nadmetanje do posljednje sekunde, Pločanke su predvodile Anđela Zelić i Renata Vladimir sa po 8 pogodaka, Zelić sve iz igre, Renata 4 iz sedmeraca.

– Pokušat ćemo pobijediti za kraj nastupa na našem parketu, i to bi onda bio željeni zaključak uspješne sezone koju ocjenjujem s +4. Osnovni cilj je ostvaren a to je ostanak u ligi, možda je moglo biti još nešto više bodova na kontu, ali ne treba žaliti za tim. Ako odigramo čvrsto, kolektivno, onako kako možemo vjerujem da bi mogli dobiti gošće iz Crikvenice, koje pak imaju svoje želje i cilj – najavljuje trener Jerković.


Nakon ovoga nadmetanja pred Dalmatinkom je još samo gostovanje u Splitu (25.kolo), dalmatinski derbi, a u posljednjem 26.kolu Dalmatinka je slobodna.

24.kolo donosi veliki derbi cijelog natjecanja, u Koprivnici se sastaju Podravka Vegeta i Lokomotiva i odlučuju o prvaku Hrvatske. Zanimljivo će biti pratiti i nastupe Osijeka i Trešnjevke koji kao i Murvica love bodove spasa.

RASPORED 24.KOLA 1 HRL (Ž): RIJEKA Zamet – Umag 0:10 bb, VARAŽDIN Koka – Split 2010, OSIJEK Osijek – Zrinski, SESVETE Sesvete Agroproteinka – Trešnjevka, KOPRIVNICA Podravka Vegeta – Lokomotiva, PLOČE Dalmatinka – Murvica, Bjelovar slobodan.

Tekst: Jurica Vukojević

Foto: fb Murvica Crikvenica