Sport

RK DALMATINKA: OPREZNO I ODLUČNO PROTIV JAKOG DUGOG SELA

Suvereno su Dalmatinke prošle kroz Trogir, nakon Splita 2010 pobijedile su i u drugom dalmatinskom derbiju. Treća im je to pobjeda, koja donosi mir za daljnje natjecanje. Postavile su se Pločanke čvrsto i odlučno od početka, što je donijelo rano rezultatsko odvajanje i kontrolu zbivanja na parketu. Nisu popuštale u ritmu niti jednog trenutka djevojke s ušća Neretve, pa na kraju visoka pobjeda od +15.

Očita je razlika u kvaliteti, posebno raspoložena s krila je bila Lana Jarak uz realizaciju 11/12. Sigurno će ovaj susret zapamtiti 16-godišnja Petra Gustin koja je upisala svoje prve prvoligaške golove, te mlada golmanica Lara Jurina s prvom prvoligaškom obranom.

Nema vremena za bilo kakvo slavlje, niti odmora za prvoligašice, jer u subotu se nastavlja natjecanje. U Ploče stiže kvalitetni sastav Dugo Selo 55, a do samog početka susreta trener Ivan Jerković neće znati tko ulazi u zapisnik, nekoliko je malih upitnika zbog ozljeda i bolesti.


– Dobra, dobra je to ekipa, vrijedna svakog respekta. Još kada se razbrani Mara Budić, a Katja Vuković i Josipa Bebek lagano zabijaju iz kontri. U svakom slučaju moramo biti oprezni i koncentrirani. Igramo doma, prošle sezone smo ih dobili u Pločama, znači da možemo. Samo treba biti fokusiran i odlučan, a vjerujem da će djevojke dati maksimum. Optimistično ulazimo u ovo nadmetanje – najavljuje Jerković.

Subota, 16.listopada, 19 sati, Dalmatinka – Dugo Selo 55.

RASPORED 6.KOLA 1 HRL (Ž): Sesvete – Lokomotiva, Zrinski – Umag, Zelina – Troir 58, Dalmatinka – Dugo Selo 55, Trešnjevka – Osijek, Koka – Split 2010, Podravka Vegeta – Bjelovar. (jv)