Sport

RK DALMATINKA: Nastavlja se lijepa rukometna priča

Nastavlja se lijepa rukometna priča u izvedbi Dalmatinke. Djevojke s ušća Neretve uvjerljivo su sa 28:21 slavile na gostovanju u Čakovcu te upisale četvrtu ovosezonsku gostujuću pobjedu.

Malo je tko očekivao da će se Pločanke iz Međimurja vratiti s punim plijenom, posebno nakon slabe igre i poraza na domaćem parketu od Splita 2010. Međutim, pokazale su da nisu zaboravile igrati i po drugi puta svladali Zrinski.

Trener Ivan Jerković s razlogom je bio iznimno zadovoljan izvedbom svojih izabranica:


– U tvrdom i čvrstom nadmetanju djevojke su pružile jednu od boljih igara ove sezone. Sve je polazilo za rukom, od napada do obrane, pokazale su da mogu igrati dobro u oba smjera. Neću izdvajati nikoga, sve djevojke su dale svoj maksimum i uvelike pridonijeli ovoj vrijednoj pobjedi. Kad smo u 46.minuti otišli na +5 vidjelo se da će bodovi u Ploče.

Na šestom mjestu sa 16 bodova na kontu Dalmatinka mirno i bez opterećenja čeka sljedeći nastup kada će pred svojim navijačima ugostiti Trešnjevku. A baš protiv Trešnjevke u prvom dijelu natjecanja Dalmatinke su upisale prvu gostujuću pobjedu rezultatom 32:25.

Jurica Vukojević

(snimio: Jurica Vukojević)