Sport

RK DALMATINKA: “Koka” je favorit, ali..

Čvrsta obrana

Nakon neplaniranog produženog boravka u Bjelovaru rukometašice Dalmatinke okreću se prvoj ovogodišnjoj domaćoj zadaći.

Na ušće Neretve stiže varaždinska Koka, a susret 15.kola 1 HRL (ž) Dalmatinka – Koka igra se u subotu s početkom u 18 sati, dakle sat ranije od uobičajenog domaćeg termina pločanskog kluba. U prvom dijelu prvenstva u Varaždinu bilo je 24:22 (12:10) za domaći sastav.

Dalmatinka je na 10.mjestu s 10 bodova (4 pobjeda 2 remija 8 poraza 334:367) dok je Koka na diobi 4. i 5.mjesta (Sesvete AP) s 16 bodova (7 pobjeda, 2 remija 5 poraza 377:376). Dalmatinke imaju prednost domaćeg parketa, na strani Koke je tradicija uspješnosti u međusobnim nadmetanjima, te stil igre koji jednostavno ne odgovara Pločankama.


Kapetanice Jelčić (Dalmatinka) i Domjan (Koka)

Varaždinke igraju čvrst rukomet što ne ide u prilog sastavu Ivana Jerkovića. Međutim, ako ponovo one dobre dijelove igre iz prethodna dva nastupa (Split 2010, Bjelovar) uz minimalne padove i oscilacije onda se mogu nadati mogućnosti iznenađenja. Koka je favorit, ali .. Dvanaest je kola do kraja natjecanja, bit će to razdoblje velike i neizvjesne borbe za ostanak u elitnom razredu ženskog rukometa. Postoje neke izračuni, kalkulacije za ostvarenje tog cilja, ali o tom po tom. Za ostanak je potrebno na kraju biti najmanje na 11.mjestu.

– Moramo biti čvrsti, borbeni, pa što bude. Slijedi nam niz teških nastupa, raspored nas nije mazio, i valja biti koncentriran samo na svaki sljedeći susret – najavljuje trener Jerković.

Ivan Jerković i Vladimir Canjuga

Dosta puta do sada smo to spominjali, pa evo još jedanput. Vladimir Canjuga i Ivan Jerković, treneri Koke i Dalmatinke, bivši su prvi suradnici iz ženske reprezentacije Hrvatske, kao izbornik i prvi pomoćnik. Iz tog doba datira i posljednja seniorska reprezentativna medalja, brončana s Mediteranskih igara u Turskoj 2013.godine.

Kako će proći njihovo sutrašnje „nadmudrivanje“, dođiti u pločanski Dom sportova i svjedočite. Naravno, uz podršku našim djevojkama.

Tekst i foto: Jurica Vukojević