Sport

RITAM ARGENTINSKOG TANGA NEUHVATLJIV: Červar najavio ostavku

Hrvatski rukometaši izgubili su od Argentine u susretu drugog kruga 2.kola skupine II i tako na minimum sveli svoje akcije za plasman u četvrtfinale.

Argentina – Hrvatska 23:19 (12:12), zaslužena pobjeda gaučosa, kauboji jednostavno nisu mogli uhvatiti ritam argentinskog tanga. Samo otvaranje susreta dalo je naslutiti ovakav kraj. Nakon pet minuta Argentina vodi 5:0, u našim redovima ništa ne štima, a prvi pogodak postigli smo u 11.minuti (6:1). Do velikog odmora stigli smo izjednačiti (12:12), na početku nastavka i prvi put povesti (12:13), međutim vrlo brzo Argentinci preuzimaju konce igre u svoje ruke i vodstvo u njihovu korist raste.

Jednostavno, bili su bolji i čvršći u obrani, konkretniji i odlučniji u napadu. U prvom dijelu u igri nas je držao Ivan Čupić sa 7 pogodaka, u nastavku nadu u povoljan rasplet donosio nam je raspoloženi golman Ivan Pešić.


Protiv Danske igramo u ponedjeljak posljednji susret drugog kruga, niti pobjeda nam ne osigurava četvrtfinale, zavisit ćemo od rezultata susreta Argentina – Katar. Da ne bi kombinirali i komplicirali, pričekajmo ponedjeljak, tada će sve biti poznato. Ponovimo, izgledi su nam minimalni.

Izbornik Lino Červar najavio je ostavku nakon ovog poraza. (jv)

Tag