Sport

REPREZENTATIVNA OKUPLJANJA: Pločanke u svim selekcijama

Josipa Oršulić

Sinoć je susretima 1.kola započela nova prvoligaška sezona rukometašica. I odmah slijedi stanka, razlog su reprezentativna okupljanja.

Od sutra, 28.rujna, do 4.listopada seniorska i juniorska reprezentacija bit će u Poreču, a kadetska u Ivanić Gradu. U svakoj od spomenutih selekcija nalaze se što bivše, što sadašnje Dalmatinke.

U seniorsku vrstu izbornik Šoštarić pozvao je Teu Pijević (Alba Fehervar), Valentinu Blažević (Magura Cisnadie) i Leu Franušić (Podravka Vegeta). Seniorkama je ovo jedna od provjera za EP u Danskoj i Norveškoj, koje je planirano u vremenu od 3. – 20.prosinca 2020. U skupini smo s Mađarskom, Nizozemskom i Srbijom. Na juniorskom popisu su Lana Jarak, Ema Barbir (Osijek) i Petra Marinović (Brest Francuska).


Njima će se najvjerojatnije pri ključiti i Lea Franušić, kao jedna od liderica ove generacije. Njih očekuje SP u Rumunjskoj od 2. – 12.prosinca 2020. Među kandidatkinja za kadetsku reprezentaciju je Josipa Oršulić, stalna baza im je Ivanić Grad, a pred njima je SP koje će se održati u Poreču od 1. – 13.prosinca 2020. Okupljanje mlađekadetske reprezentacije planirano je u siječnju 2021.godine, a tu ćemo vidjeti Ivu Bule, 2004.godište, od ove sezone prvotimku Dalmatinke.

Ovo je samo još jedna potvrda kako su Ploče rasadnik talentiranih rukometašica. Sretno našim djevojkama. (jv)

Lana Jarak