Sport

REPREZENTACIJA: Pijević zaključala vrata

Hrvatska je na krilima golmanice Tee Pijević upisala remi protiv favorizirane reprezentacije Njemačke. Konačnih 21:21 (10:11) rezultat je prvog od dva prijateljska ogleda ženskih rukometnih reprezentacija Hrvatske i Njemačke. Susret se igrao sinoć u zagrebačkoj Areni a uzvrat je u subotu u Hannoveru.

Pomalo neočekivan je to ishod nadmetanje ove dvije selekcija jer je Hrvatska nastupila s pomlađenom postavom, sedam debitantica. U sastavu nije bilo igračica Podravka Vegete te naših reprezentativki koje igraju u inozemstvu. Njemačka u svojim redovima ima čak 10 igračica koje igraju u Ligi prvakinja. Međutim, veliko srce i borbenost donijeli su nam ovaj vrijedan rezultat koji je zalog za budućnost. Vrijedi nastaviti putem koji je zacrtao izbornik Nenad Šoštarić s nadom da će se to vrlo brzo vratiti i rezultatski na velikim natjecanjima. Prvo ime susreta bila je naša Tea Pijević, bivša Dalmatinka, koja je upisala 15 obrana, od toga 2 sedmerca. Svaka čast Tei, sada golmanici Lokomotive, koja je još jedanput potvrdila svoje kvalitete. Uostalom potez utakmice ide uz ime naše golmanice, u 59.minuti kod rezultata 20:21 obranila je čudesno sedmerac Alini Giessels da bi Kristina Prkačin 45 sekundi prije kraja izjednačila za konačnih i velikih 21:21.

Muška reprezentacija izgubila je od Njemačke rezultatom 25:26.


Tekst: Jurica Vukojević

Foto HRS

 

 

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci