Sport

Remi Jadrana u derbiju kola

JADRAN LP – MLADOST (Ž) 0:0

PLOČE – Igralište Jadranovo.

Gledatelja 450.


Sudac: Ivan Šantić (Kastav).

Pomoćnici: Tonković i Sušanj.

JADRAN LP: Pršlja, Manenica, Raguž, I. Čepo, Kuqi, N. Čepo (od 87. Škorlić), Martić, Šujić (od 57. Listar), Galić (od 78. Žderić), Rodin, Glavina. TRENER: Mišo Krstičević

MLADOST (Ž): Srbljanović, Herceg (od 68. Franceković), Brezina, Žabec (od 88. Sesar), Jakšić, Lopa (od 68. Colarić), Leko (od 84. Borovac), Čondrić, Markota, Azinović, Cruce, TRENER: Želimir Mešnjak

IGRAČ UTAKMICE: Ivano Čepo

Derbi kola kao da se nije ni igrao, naravno kada se vidi konačni rezultat. Bez pogodaka, bez pobjednika završilo je nadmetanje dvije kvalitetne momčadi. Kada se sve sagleda i podvuče crta, svakoj momčadi po bod najrealniji je ishod. A, bod je čini nam se na kraju zadovoljio apetite oba suparnika. Jer, u končanici nisu ostali na nuli, a svaki bod u borbi za vrh je vrijedan. Posebno kada si gost, pa crveni iz Ždralova odnose veliki bod s ušća Neretve.

Jadranašima je ovo bio treći susret u osam dana, pa uz izostanke Taslaka, Medića i Krešića moralo se to osjetiti, posebno u igri naprijed. Međutim, nema im se što zamjeriti na htijenju i trčanju. Uostalom, na drugoj strani nije bio bilo tko, nego jedan od najozbiljnijih kandidata za prvaka.

Znalo se i prije početka susreta da će to biti taktičko nadmudrivanje, jedna i druga momčad čvrstog stava, rovovska borba. Znalo se i da ako bude pogodaka neće ih biti napretek. Mreže su ostale netaknute, uz tek poneku sigurnu intervenciju vratara Pršlje i Srbljanovića.

Uglavnom se igralo između dva šesnaesterca, a iz prvog dijela vrijedi izdvojiti po jednu obećavajuću situaciju pred oba gola. Kuqi je u 43. minuti komplicirao uz gol aut crtu i na kraju od moguće ugroze Srbljanovića ništa. Žabec je u 45. minuti posrnuo u odlučujućem trenutka, na dva metra od Pršlje.

Iz nastavka treba spomenuti dva opasna ubačaja pred domaća vrata, bez uspješnog završnog udarca crvenih, te kod domaćih dobar pokušaj Glavine u 60. minuti udarcem s 20 metara i u drugoj minuti sudačkog dodatka kasna reakcija Žderića s tri metra na prazna vrata nakon ubačaja Škorlića s desnog boka.

Tekst i foto: Jurica Vukojević/Radio Ploče

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci