Sport

Remi Dalmatinke na svome terenu

DALMATINKA – SESVETE 28:28 (14:13)

PLOČE – Dom sportova. Gledatelja 150. Suci: Dražen Anušić (Klis) i Dubravko Vukovac (Solin).

DALMATINKA: Jelčić (4), Jerković (8), Prusac; G. Žderić, Gustin, Galov, G. Zelić 1, Ivanda 2, Vladimir 3, A. Zelić 4 (3), Bule 9, M. Žderić, Burđelez, Štrbić, Barbir 6, Sušak 3. TRENER: Ivan Jerković


SESVETE: Mamić (4), Krznar (9), Rezo; Wurth, Lujić 6, Peričić 1, P. Krezo, Janković, L. Krezo 2, Gavrilović 2, Puđa 1, Zovko 4, Bikić 1, Jurina 11 (4). TRENER: Nikola Škorić

SEDMERCI: Dalmatinka 3 (3), Sesvete 4 (4).
ISKLJUČENJA: Dalmatinka 12 minuta (Vladimir 2+2, G. Zelić, Ivanda, Bule, Jelčić), Sesvete 6 min (P. Krezo, Zovko, Jurina).

IGRAČICA UTAKMICE: Lana Jurina

Ništa od, očekivane, prve domaće pobjede za rukometašice iz Ploča. Zaista neobjašnjivo kako su olako ispustile rezultatsku prednost početkom nastavka nadmetanja i onda u zadnjoj minuti brzopleto, mimo dogovora, upropastile napad za eventualnu pobjedu. Nakon toga gošće su u zadnjih deset sekundi mogle do punog plijena, ali i one su se spetljale i ostalo je na podjeli bodova. Možda je i najpravednije da je ova infarktna završnica okončana miroljubivo, bez pobjednika.

Prvi dio protekao je manje više u igri gol za gol, gošće su povele u 15. minuti i na semaforu je svijetlilo 7:8. Do odlaska na veliki odmor domaće igračice su u završne dvije minute preokrenule rezultat u svoju korist na 14:13.

Nastavak su Dalmatinke otvorile furiozno, u 36. minuti stigle su na +5 (21:16). I, onda crna rupa do 48. minute kada gošće poravnavaju na 24:24. Do kraja ponovo igra gol za gol, s tim da su domaće stalno vodile, gošće brzo stizale, a onda u već opisanoj završnici jedne i druge propustile prilike za drugi bod.

Tekst i foto: Jurica Vukojević/Radio Ploče

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci