Sport

Razgovor s Perom Dulajem, direktorom NK Jadran LP: Izuzetno smo zadovoljni i sretni s uspjehom koji je polučila naša momčad!

Pero, možeš se kratko osvrnuti na uspjeh u “plavoj svlačionici” i titulu jesenskog prvaka u Supersport 2.NL, te kako ste vi u upravi sve ovo doživjeli?

Mi smo izuzetno zadovoljni i sretni s uspjehom koji je polučila naša momčad. Nova je liga pa smo se morali dobro pripremiti od samoga početka, nismo znali što nas čeka, tako da je uspjeh tim veći. Za nas u upravi je ovo bila najizazovnija polusezona, što organizacijski, što financijski, ali brzo smo se “prešaltali” u ozbiljniji rang natjecanja, nije lako, ali nismo požalili.

Mnogo je kvalitetnih igrača u Jadranu, konkurencija je jaka. Očekujete li da se kroz drugu polusezonu nametnu mladi domaći igrači iz škole nogometa?


Naša ekipa se sastoji od 6-7 stožernih igrača koji su tu s nama već nekoliko godina.To smo još nadogradili sa par pojačanja ljetos i mogu reći da je to skup kvaliternih i karakternih momaka.

Nadamo se da će se pomalo početi nametati naši mladi igrači, sigurno bi voljeli da je tu više momaka iz Ploča i okolice uključeno u rad i vjerujem da će kroz neko vrijeme uz dobar rad moći odgovoriti na zahtjeve ove nove lige koja je zasigurno veći izazov za sve njih

Ove sezone na klupi Jadrana je veliko trenersko ime – Mišo Krstičević. Kako je došlo do suradnje s Mišom, i koliko ste zadovoljni radom Miše u Jadrana?

O Miši ne treba trošiti puno riječi, i on je sam osoba koja ne voli previše pričati nego raditi na terenu.Mišo je naša klupska legenda, mi takvu osobu nemamo u Pločama i šire, i do sada smo se uvijek voljeli posavjetovat sa njim, uvijek je bio spreman pomoći.

Ovog puta smo nas par u upravi došli na ideju da to konkretiziramo, kako je već od početka korone bez inozemnog angažmana, dogovorili smo se da uz Darka Cvijanovića preuzme prvu momčad.

Uvijek postoji opcija inozemnog odlaska, to je opet priznanje za njega i za cijeli klub i ako se to dogodi, morat ćemo ići dalje.

Mi u klubu se nadamo da će ovo potarajati što dulje, no ipak ne smijemo biti sebični jer Mišo je trener za puno veće klubove od Jadrana, to je realnost.

Koliko ste zadovoljni do sada ostvarenim rezultatima i kakvi su rezultatski ciljevi Jadrana u ovoj sezoni? Mnoge navijače zanima ima li Jadran uvjete za igrati Supersport Prva NL?

Zadovoljni smo, ali ne smijemo se opustiti, drugi dio će biti zahtjevniji, dosta ekipa će se pojačati, a mi ćemo pokušati osvojiti ligu i sigurno ćemo se prijaviti za Supersport Prvu NL.
Nadam se da ćemo uspjeti osigurati sve uvjete.

Bliži nam se zimski prijelazni rok. Možemo li očekivati pojačanja u “plavoj svlačionici”? 
U rubrici odlasci kod Jadrana, Ivan Paponja napustio je klub te odlazi na Island. Planira li klub zadržati najbolje igrače u “plavoj svlačionici”?

Zimski prijelazni rok je puno kompliciraniji od ljetnog, pogotovo u ovom još uvijek amaterskom okruženju.Naime, klubovi u ovom prijelaznom roku nisu dužni igračima dati papire pa je uvijek teže nekoga dovesti.

Zasada imamo odlaske Paponje i Raguža, za ostale bitne igrače vjerujem da će ostati, no ukoliko ne uspijemo nekoga zadržati, tražit ćemo adekvatnu zamjenu.

Važno je naglasiti da klub neće raditi probleme ukoliko se pojave ponude iz najvišeg ranga, ne bi to bilo pošteno od nas. No, bilo kakve opcije odlaska nećemo uopće razmatrati.Igrači uz svoj osobni uspjeh moraju biti svjesni da je klub ipak najvažniji, te da je ovo rezultat kolektiva.

Kako gledate na to da Jadran ima najveću posjećenost na domaćim utakmicama, a i na gostovanjima Jadran ima podršku većeg broja navijača? Sigurno su vama u klubu i igračima, navijači na “Jadranovu” dodatna motivacija za što bolji uspjeh u ligi?

Posebno mi je drago što smo uspjeli animirati publiku, dolaze u stvarno velikom broju, od Ploča, doline Neretve, Hercegovine i drugih krajeva, tu se vidi i očitujr dobar rad kroz sve ove godine, jer kao što znate ovo se sve nije dogodilo preko noći, već godinama i sustavno, rasli smo svake godine po 20-30% i očekujem da će se to nastaviti.

Lijepa smo priča u Hrvatskoj, a posebno u Dalmaciji, doslovno na svakom koraku se priča o nama i to mi je posebno drago.

Za kraj poruka navijačima popularnim Trililulama.

Posebna zahvala ide našim Trlilulama, prijateljima, te svim sponzorima koji nas prate cijelo vrijeme.Lijepo je vidjeti da u svim krajevima Hrvatske imamo naših ljudi koji vole Jadran, Ploče i spremni su uvijek pomoći.

To nam je velika motivacija za daljnji rad.

Foto: Tonči Vlašić

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci