Sport

Razgovor s Martom Žderić Batinović: Karijeru nastavljam u Rumunjskoj, bila je to ponuda koja se ne odbija

Bivša reprezentativna golmanica Marta Žderić Batinović (30) dogovorila je dvogodišnju suradnju s rumunjskim klubom CS Oltchim Ramnicu Valcea (Vilcea). Tako nastavlja sportsku karijeru iako je planirala prestati s igranjem nakon rođenja sina Ivana.


– Bilo je nekoliko ponuda koje sam odbila, međutim Rumunji su bili uporni. Nije im smetalo što sam pauzirala, imaju mladu golmanicu koja je treća po rangu u njihovoj reprezentaciji i uz ponudu koja se ne odbija od srpnja s obitelji selim u Rumunjsku. Klub je ambiciozan, sada su prvi u Rumunjskoj i na jesen igrat će u Ligi prvakinja – uvodno će Marta.

Marta se ne boji izazova, vjeruje u uspješan povratak na rukometne parkete, kaže u karijeri nije bila nikad ozbiljnije ozlijeđena.

– Vježbam svakodnevno, tri puta tjedno na snazi, dva treninga odradim s rukometašicama Dalmatinke a najzahtjevniji je onaj dodatni, „trka“ i „pratnja“ za živahnim šestomjesečnim sinčićem Ivanom. Propuzao je, stiže na sve strane i odlično dođe za održavanje kondicije – vidno sretna i zadovoljna govori Marta. Mali Ivano pokazuje da ima sportskog mota. E, sada hoće li među rukometne (mama) ili vaterpolske vratnice (tata Mate), ili neke treće, možda nogometne. Polako, ima vremena za odluku, u svakom slučaju sportski geni su tu.

Nakon matičnog kluba Dalmatinke, preko našeg najtrofejnijeg Podravka Vegete, te podgoričke Budućnosti s kojom je bila europski prvak, rumunjska Valcea četvrti je Martin klub.

Vjerujemo u nastavak uspješnog rezultatskog niza.

Jurica Vukojević

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci