Sport

Raspada se MNK Vrgorac? Član uprave dao ostavku, predsjednik kluba na odlasku, a igrači ne treniraju

Teški i tmurni oblaci nadvili su se nad viceprvaka Hrvatske, malonogometni klub Vrgorac koji je ispisao sjajne futsal priče, tri puta su bili viceprvaci Hrvatske, a jedanput finalisti Kupa.

No, ovaj klub puno više znači za Vrgorsku krajinu, koja se s njim toliko puta radovala i plakala, u brojnim velikim utakmicama. Pored toga klub redovito puni dvoranu i ima jednu od najboljih školi futsala u Hrvatskoj.

No, kako jutros piše Slobodna Dalmacija, situacija je u ovom trenutku daleko od idealne, članovi Uprave podnose ostavke, predsjednik kluba je pred odlaskom, igrači ne treniraju, a prvenstvo kreće za dva tjedna. Kao da se nebo spustilo na njih. Svi imaju svoje razloge zašto je stanje u upravi takvo i zašto nema komunikacija između igrača i uprave.


Međutim, jedna stvar koja je prelila čašu ove teške i turbulentne sezone, gdje se mnogo griješilo u procjenama i nažalost izgubilo kapetana juniora, bilo je uzimanju vrgoračkom sportu 100.000 kuna od strane Grada Vrgorca, rebalansom proračuna i preusmjeravanje tih sredstava tijekom korona krize u pomoć obrtnicima.

Tada se dalo zaključiti da će se za ovu sezonu financijska konstrukcija teško zatvoriti, a onda je prekidom prvenstva došlo i do prekida komunikacije između uprave i igrača.

Nastala je potpuna tišina, koja traje do danas. Klub u ovom trenutku treba spasiti, možda i od raspadanja? Kako bi se nešto pomaklo s mrtve točke i donekle spasila cijela situacija, ostavku je podnio član Uprave, Romeo Jović.

– S ostavkom nisam uopće htio skretati pozornost na sebe, makao sam se najviše zbog indiferentnosti prema nastaloj situaciji. Otišao sam zbog kroničnog nedostataka komunikacije između uprave i igrača. Ostajem navijač i nadam se da će se nešto pokrenuti nabolje – kazao nam je Jović.

Kontaktirali smo i malonogometni viceprvak Hrvatske, predsjednika Vrgorca,koji nam je kazao kako je pred odlaskom iz kluba.

– Za sad vam mogu reći da je dvorana za treniranje osposobljena tek u ponedjeljak, ja sam pred odlaskom, to možete napisati. Teško je ovako raditi, a o svemu ćemo drugom prilikom. No, klub moramo spasiti – zaključio je Govorko.