Sport

Ragbi: Pločani iz Šibenika s vrijednim bodovima

U 1. kolu Hrvatskog prvenstva u ragbiju 2. lige -jug ragbijaši Ploča kao gosti u Šibeniku su pobijedili istoimenog protivnika pred oko 200 gledatelja rezultatom 25:13, u poluvremenu je bilo 15:10. U svim segmentima igre od skupa do linije, iako oslabljeni neigranjem nekolicine ključnih igrača zbog ozljeda i privatnih obaveza mladi ragbijaši Ploča održali su lekciju Šibenčanima i zasluženo upisali prve bodove. Zanimljivo je bilo vidjeti i najavljivana pojačanja Pločana koji igraju na dvojnu registraciju kako su se uklopili u momčad, gdje su pokazali snagu i lucidnost stvarajuči prilike za nove pogodke. Poslije utakmice zadovoljstvo nije krio ni trener Vojislav Kulidžan koji je kratko rekao: “Igrači su djelovali kao cjelina, loptu su lako prenosili iz skupa na liniju i tako stvarali prostor za postizanje pogodka. Rezultat bolje govori od bilo kojih riječi, za  koji smo bili nagrađeni pljeskom objektivnih Šibenskih gledatelja i poznavatelja ragbija, te stiskom ruke Tončija Cvitanovića predsjednika ragbijaškog saveza za Dalmaciju koji je nazočio utakmici.”

Za Ploče su igrali: Bajnoci (cap), Bakula, Mateljak, Mrgić, Majić, Lovrić (10), Barbir, Biočić, Kulidžan, Kovačić, Rebac, Mustapić, Marević, Žilić, Mucić (5), Demirov, Ostojić, Giljević (5), Thomas (5), Bošković, trener – Vojislav Kulidžan

Ragbijašima Ploča sada predstoji da se još bolje pripreme za Kup utakmicu protiv Sinja, trenutno drugoplasirane momčadi 1. Hrvatske ragbijaške lige koja se igra sredinom mjeseca studenog.


ragbi-sibenik-ploce-2014-11-03-01

ragbi-sibenik-ploce-2014-11-03-02

Tekst i fotografije: Sana