Sport

RAGBI: Hrvatskoj zlato, Hrvoje Kežić jedan od najboljih pojedinaca susreta!

Hrvatska ragbijaška juniorska reprezentacija “U-18” je u dramatičnoj i neizvjesnoj finalnoj utakmici pobijedila jaku i dobro organiziranu ragbijašku reprezentaciju Izraela sa 13:12.

Od samog početka susreta igralo se obostrano izjednačeno da bi gosti prvi došli u vodstvo sa 7:0. Početkom drugog poluvremena, a tko drugi već naš Hrvoje Kežić, koji je i ovaj susret počeo od prve minute te bio jedan od najboljih pojedinaca u ovom velikom finalu, polaže loptu u protivnički skor prostor, postiže zgoditak (5 poena) i vraća “kockaste” u igru.

Nakon toga mnogobrojni gledatelji na igralištu Stjepan Spajić u Zagrebu imali su priliku vidjeti visoku kvalitetu ragbija za uzrast “U-18” gdje se lopta premještala iz jednog do drugog 22 metra, kada momčad Ivana Šute koristi priliku, a Fišić polaže još jednom za vodstvo Hrvatske reprezentacije 10:7.


Nedugo iza toga iz kaznenog udarca Bruno Ivica (Nada) pogađa za 3 poena, rezultat na semaforu je 13:7, što još nije bilo dovoljno za samu završnicu jer Izrael u posljednjim minutama susreta polaze još jedan zgoditak (5 poena) pa utakmicu dovodi u egal 13:12.

Do kraja susreta mladi ragbijaši Hrvatske odlični u skupu, dobri u napadu, nisu dozvolili više iznanađenje. Posljednjim znakom suca nastalo je opće veselje, Hrvatska je prvak Europskog prvenstva konferencije 1, a igrači su se okitili zlatom i zasluženo podigli pehar namjenjen pobjedniku.

Nakon susreta izbornik Šuta je izjavio:

– Iskreno, napeto je bilo do samog kraja, unatoč respektu prema gostima očekivao sam da ćemo susret riješiti još u prvom poluvremenu. Ponosan sam na igrače koji iako još uvijek mladi pokazali su igračku zrelost.

Pripremio: Sana

Slika: Arhiv HRS