Sport

Racing team Ploče sudjeluje na prvoj brdskoj utrci sezone

Sve je spremno za prvu brdsku utrku sezone, 2. Nagradu Biokova. Prošle godine se jurilo iznad Makarske nakon tko zna koliko godina. Tamo su se, večer prije, dijelile nagrade za najbolje u protekloj brdskoj sezoni. Ne zaboravlja se kako je Đivo Franić (Dubrovnik Racing) preuzeo Zlatnu kacigu, ušao u društvo najboljih.

Na kraju, nakon devet stanica, te kilometara i kilometara, sezona je zaključena utrkom od Mosta prema Osojniku. Župa dubrovačka je podigla pokal prvaka. Projurila ciljem sezone ispred Fly with Kolman, dok je treći bio branitelj naslova, Dubrovnik Racing. Župa dubrovačka je već na Biokovu pokazala kako će voditi glavnu riječ, uzela maksimalnih 60 bodova i na iduća dva uspona, u Kotoru te u Skradinu nakon čega nije dozvolila konkurenciji da se približi.

Plus, imala je dva pojedinačna prvaka. Nihad Seferagić je bio najbolji u Grupi 2, a Matija Jurišić u Grupi 3. Još dva pojedinačna naslova su došla na jug prošle sezone. Uzeli su ih članovi Dubrovnik Racinga: Laszlo Szasz je bio prvak u kategoriji II, a Saša Radola u Grupi 5.


Kako piše Dubrovački vjesnik, očekuje se i nastup legendarnog Ozrena Grande, prijavljen je branitelj naslova Radola, zatim Maro Franić, Stijepo Manenica, te neumorni Mato Milković.

Za Auto klub Konavle Niko Pulić vozi i dalje. Uz njega, kao i prošle sezone, Božo Jovanović Bartulović i Ivan Pulić. Sad su tu i Marko Deak, te Goran Deak. Dakle, lani trojica, sad jači – petorica.

Naša županija je bogatija za novi klub, Metković Racing, čije će boje braniti na Biokovu Toni Bebić. Ragusa Racing je za start nove sezone na brdu prijavila: Nikola Vatović, Pero Bede, Andrea Čutić i Miho Jozović.

Racing team Ploče? Kreću Tihomir Pažin, Luka Barbir i Dino Dominiković. 

Kao i prošle sezone devet je stanica. Jedna je promjena. U kalendaru PH nije utrka u Cazinu već će se voziti u Gorskom kotaru, Nagrada Ogulina.

Vremenska prognoza u Makarskoj za vikend? Kiša. U subotu, 15. travnja, su treninzi, a lov za bodove je u nedjelju, 16. travnja.

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci