Sport

PU dubrovačko-neretvanska odnijela pobjedu u turniru “Josip Jović”

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska pobjednik je ovogodišnjeg 18. Memorijalnog turnira u malom nogometu „Josip Jović 2014.“ čije se superfinale održalo sinoć, 2. kolovoza u Aržanu, rodnom mjestu prvog hrvatskog redarstvenika i prve žrtve pale u Domovinskom ratu Josipa Jovića.
Natjecanje je bilo podijeljeno u policijski i braniteljski dio, a u finalu braniteljskog dijela turnira slavila je ekipa Udruge policijskih branitelja Domovinskog rata Imotski, dok je u finalu policijskog dijela turnira pobjedu odnijela ekipa PU dubrovačko neretvanske. Drugo mjesto pripalo je braniteljskoj ekipi Udruge specijalne policije Poskoci i policijskoj ekipi PU međimurske, dok su na trećem mjestu braniteljska ekipa Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije brodsko-posavske i policijska ekipa PU brodsko-posavske. Pobjednički timovi su zatim odigrali superfinalnu utakmicu, iz koje je kao pobjednik ovogodišnjeg turnira izišla momčad PU dubrovačko-neretvanske. Prijelazni pehar pobjednicima je uručio brat pokojnog Josipa, Tomislav Jović.

Memorilani turnir održan je pod pokroviteljstvom Ministarstva unutarnjih poslova, a započeo je revijalnom utakmicom između nogometne ekipe iz Aržana i Policijske postaje Imotski. Prije superfinala, odigrana je revijalna utakmica između ekipe Ministarstva unutarnjih poslova RH PNT Croatia i MNK Imotski.

Priznanje za najboljeg strijelca turnira odnio je Šime Ćirjak iz ekipe Udruge specijalne policije Imotski, najboljim igračem turnira proglašen Ivan Marković iz ekipe PU dubrovačko-neretvanske, a priznanje za najboljeg vratara je dobio Marijo Batinović iz PU dubrovačko-neretvanske. Pehar za Fair play otišao je momčadi Udruge hrvatskih dragovoljaca 3. bojne-Imotski Sokolovi.
Ove godine obilježavamo 23. obljetnicu Josipovog stradavanja u Domovinskom ratu, te su prije početka turnira na grob prvog poginulog hrvatskog redarstvenika položeni vijenci i svijeće.


jovic08