Sport

PRVO KOLO KUPA: Metković preko Gusara u drugo kolo i utakmicu s Jadranom LP

NOGOMET
GUSARI ISPALI NA PENALE, 7:6 ZA METKOVIĆ

U susretu 1.kola Kupa NS DNŽ odigranom na Štruvinom igralištu u Metkoviću domaći ONK Metković slavio je protiv kominskog Gusara nakon izvođenja jedanaesteraca. Naime, u regularnih 90 minuta nije bilo pogodaka, što je najrealnije s obzirom na prikazanu igru županijskih prvoligaša.

Spretniji i sretniji u ruletu penala bili su crveno bijeli i s konačnih 7:6 osigurali 2.kolo kada će ugostiti pločanskog trećeligaša Jadran LP.


Benić najbolji gusar

Izvođenje jedanaesteraca je bilo rulet u punom značenju te riječi. Obilježili su ga vratari Marijo Batinović i Luka Benić. Junak i pobjednik na kraju je bio iskusniji Batinović. Nakon prve serije od pet penala bilo je 4:4, Batinović je obranio udarac Dalmatina, a Benić Marušića. Ludo se krenulo u drugu seriju, Benić brani pokušaj Borasa, a Batinović udarac mladog Ante Medaka. Tako su gusari prvi put propustili prigodu za pobjedu. Brečić puca visoko preko gola, a Batinović po drugi puta ostavlja Metković u igri obranom udarca Karamatića. Duje Batinović i Borovac sigurni su za domaćine, istom mjerom uzvraćaju za goste Čupić i Babić.

I onda konačni rasplet, Nikola Bošnjak pogađa za 7:6, Batinović brani udarac kolege Benića, pa slijedi slavlje Metkovaca i dimna kulisa njihovih navijača Jajana.

Marijo Batinović

Tekst i foto: Jurica Vukojević