Sport

Prvi šahovski turnir u 2021. šahista Ploča

29.05.2021. organiziran je prvi šahovski turnir ove godine na kojem su nastupili članovi šahovskog kluba Ploče. Zbog još uvijek aktualnih epidemioloških mjera turnir je bio pozivnog, a ne uobičajeno otvorenog karaktera, pa je nastupilo 30 igrača iz Hrvatske i BiH. (5 igrača iz Š.K. Ploče).

Turnir je održan u Metkoviću povodom 30. obljetnice osnutka A-satnije ZNG Metković, prve postrojbe s područja naše  županije u Domovinskom ratu.

Pobjednik turnira je Srđan Zlobec iz Š.K. Makarske s osvojenih 5.5 iz 7, drugoplasirani je Antonio Porobija iz Š.K. Ploče s istim brojem bodova (5.5), ali s lošijim dodatnim kriterijima, a trećeplasirani Sandro Šafar iz Š.K. Rijeke s osvojenih 5 bodova iz 7 partija.


Među kadetima najbolji je bio Ivan Rašić (ŠK Makarska) , slijede Mihael-Borna Bjeliš (HŠK Metković) i Mihael Kaleb (HŠK Metković).

Nagradu za najboljega juniora je dobio Domagoj Bjeliš (ŠK Dubrovnik), u kategoriji žene Tihana Iveković (ŠK Liburnija Rijeka), a u kategoriji veterani naš član Paviša Viskić (5/7).

Od ostalih igrača našeg kluba vrlo dobar nastup imao je Miroslav Filipović s osvojenih 5/7 i 6. mjesto, te Mario Bulum s 4/7 i 11. mjesto. Bod manje 3/7 zabilježio je Stjepan Ereiz koji je turnir završio na 22. mjestu.