Sport

PRVI PLOČANSKI POLUMARATON: Nema toga što Pločani ne mogu

Jučer je u Pločama održan (otrčan?) prvi pločanski polumaraton Plochallenge Halfmarathon 2019. koji su organizirali članovi udruge Plochallenge Ploče u suradnji sa brojnim volonterima.

Da je potrebno puno od ideje do realizacije pokazala je i jučerašnja manifestacija koja je zahtjevala pun angažman inicijatora, prvenstveno mislimo na Nikolinu, Maju, Stipu i Joška, članova udruge Plochallenge koji su odlično iskoordinirali svaki kotačić da bi na kraju mogli reći da je sve prošlo u najboljem redu i da se prvi Pločanski polumaraton u odličnom svjetlu predstavio kako domaćim trkačima tako i brojnim gostima iz klubova širem Lijepe naše i susjednih zemalja.

Vidna je bila nervoza organizatora da sve prođe kako je bilo planirano, vremenska prognoza je opasno prijetila da sve doslovno padne u vodu, ipak nebesa su se smilovala, utrke su održane, umorna ali zadovoljna lica natjecatelja, koji su sa puno hvale govorila o organizaciji, uklonila su početnu nervozu i slatki osjećaj uspjeha mogao se iščitati na njihovim licima na kraju dana.


Kao direktan sudionik utrke mogu reći da “nije falilo ni tičjeg mlika”, sve je bilo na profesionalnom nivou. Posebno nas je oduševio angažman pripadnika Hrvatske ratne mornarice koji su na volontirali na check pointima duž trkačkih ruta. Još jedan pokazatelj kako se ništa nije prepustilo slučaju.Naravno, oduševio me i gulaš od veprovine koji je pripremila počansko lovačko društvo Vranjak.

Zadovoljan je bio i pločanski gradonačelnik Mišo Krstičević koji je sudjelovao na utrci štafeta. I preživio.

“Čestitam organizatorima PloChallenge Halfmarathon 2019 na odličnoj organizaciji prvog Pločanskog polumaratona.

Zadovoljstvo mi je što je Grad Ploče bio aktivni suorganizator, još mi je veće zadovoljstvo što sam preživio 7 km na štafetnoj utrci.

Grad Ploče se ima čime ponositi, ovakva jedna manifestacija mora postati tradicija.

Bravo još jednom svima, budimo aktivni sudionici u kreiranju naše svakodnevnice, stvarajmo tradiciju!” – napisao je na svom profilu gradonačelnik Ploča.

Hoćeš glazbeni festival s rock zvijezdama iz regije koji traje 2 dana, ili možda najbolju ribarsku feštu u Dalmaciji? Ili si više za malonogometni humanitarni turnir čiji sam naziv kaže kako nema boljeg nadaleko? Ili ćeš možda polumaraton sa najljepšom trkačkom stazom?

Nema problema, dođi u Ploče. Nema toga što Pločani ne mogu organizirati.

Na kraju, donosimo i službene rezultate iz svih utrka i veliku foto galeriju i još jednom čestitamo organizatorima, volonterima, natjecateljima i svima koji su bili dio ove lijepe priče. Nadamo se tek prve.

PloChallenge Halfmarathon Ploče 2019

PloChallenge Halfmarathon Ploče 2019 – štafetni polumaraton

MiniChallenge 2019 – humanitarna utrka građana