Sport

PRVI OD DVA SUSRETA ODLUKE: Pločanski šahisti na ispitu u Šibeniku

Natjecanje u 3 HŠL -jug ulazi u završnu fazu, dva su kola do kraja natjecanja nakon kojih ćemo saznati tko prelazi u viši rang.

Naime, među drugoligaše plasirat će se dvije prvoplasirane momčadi, situacija u poretku je bodovno neizvjesna i očekuje se uzbudljiva završnica. Prvi od dva koraka prema raspletu odigrat će se ove subote, 14. studenog, kada je na rasporedu 6.kolo.

Vodeći šahisti Ploča gostuju u Šibeniku kod drugoplasirane istoimene momčadi. Obje momčadi imaju učinak od 7 bodova i prema najavama iz pločanskog šahovskog kluba blagi favoriti su Šibenčani.


Naravno, Pločani će nastojati pružiti maksimum i pokušati doći do pozitivnog ishoda, što podrazumijeva i remi. Kako kažu, bez obzira na rezultat ovog derbija vodećih, konačni rasplet se ipak očekuje u posljednjem 7. kolu 21. studenog. Tada su Ploče domaćin Epetiumu iz Stobreča.

RASPORED 6.KOLA 3 HŠL-JUG (subota, 14.studenog u 15 sati): Epetium Stobreč – Brodarica, Jelsa – Goran 2 Bibinje, Šibenik 2 – Ploče, slobodna momčad Petar Žaja Aržano. (jv)